2025. február 27., csütörtök 9-10 óra
Feliratkozás: Apple Podcasts | Spotify | TuneIn | RSS
Egyre több ikonikus étterem zárt be az energiaárak drasztikus emelkedése, az alapanyagárak gyors növekedése, a munkaerőhiány és a kereslet hirtelen visszaesése miatt. Akik nyitva maradnak téli üzemszünetet, az étlapok szűkítését, méretcsökkentést terveznek.
Szeptember 27-én, a Szállódai és Éttermi Szakmai Találkozón (SzÉSzT) a szakma képviselői az alternatívákat veszik sorba a foglalkoztatási importtól kezdve a robotikán keresztül a költséghatékony energiagazdálkodási és üzemeltetési megoldásokig. Mennyire lehet optimista a szakma?
Kovács László, a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke
Feliratkozás: Apple Podcasts | Spotify | TuneIn | RSS
IT ROVAT: Nagy szakítások a chipgyártóknál – Erdős Márton, a PC World magazin főszerkesztője
TŐZSDENYITÁS – Buró Szilárd, pénzügyi innovációs vezető
NOPQ: A túlélés a cél a vendéglátásban – Kovács László, a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke
Feliratkozás: Apple Podcasts | Spotify | TuneIn | RSS
37 forintról 237 forintra nő az áramár, tízszeresére drágul a gáz. Nagy kérdés, hogy ki tudják-e gazdálkodni, át tudják-e hárítani a pékségek, az éttermek, a mosodák a költségemelkedést a fogyasztóikra. Ha nem, a kisebb vállalkozások körében komoly csődhullám következhet be.
Feliratkozás: Apple Podcasts | Spotify | TuneIn | RSS