2024. február 22., csütörtök 9-10 óra
Feliratkozás: Apple Podcasts | Spotify | TuneIn | RSS | Még több...
2024. február 22., csütörtök 9-10 óra
Feliratkozás: Apple Podcasts | Spotify | TuneIn | RSS | Még több...
2023. november 23., csütörtök 9-10 óra
Feliratkozás: Apple Podcasts | Spotify | TuneIn | RSS | Még több...
Egyre több ikonikus étterem zárt be az energiaárak drasztikus emelkedése, az alapanyagárak gyors növekedése, a munkaerőhiány és a kereslet hirtelen visszaesése miatt. Akik nyitva maradnak téli üzemszünetet, az étlapok szűkítését, méretcsökkentést terveznek.
Szeptember 27-én, a Szállódai és Éttermi Szakmai Találkozón (SzÉSzT) a szakma képviselői az alternatívákat veszik sorba a foglalkoztatási importtól kezdve a robotikán keresztül a költséghatékony energiagazdálkodási és üzemeltetési megoldásokig. Mennyire lehet optimista a szakma?
Kovács László, a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke
Feliratkozás: Apple Podcasts | Spotify | TuneIn | RSS | Még több...
IT ROVAT: Nagy szakítások a chipgyártóknál – Erdős Márton, a PC World magazin főszerkesztője
TŐZSDENYITÁS – Buró Szilárd, pénzügyi innovációs vezető
NOPQ: A túlélés a cél a vendéglátásban – Kovács László, a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke
Feliratkozás: Apple Podcasts | Spotify | TuneIn | RSS | Még több...
37 forintról 237 forintra nő az áramár, tízszeresére drágul a gáz. Nagy kérdés, hogy ki tudják-e gazdálkodni, át tudják-e hárítani a pékségek, az éttermek, a mosodák a költségemelkedést a fogyasztóikra. Ha nem, a kisebb vállalkozások körében komoly csődhullám következhet be.
Feliratkozás: Apple Podcasts | Spotify | TuneIn | RSS | Még több...
Túl vagyunk a pandémián, beindult a turizmus, dübörög a nyár. Csakhogy közben egekbe szöktek élelmiszerárak, energiaár robbanás volt, miközben egymillióért keresnek szakácsot a Balatonra. Most akkor jó vagy rossz vendéglátósnak lenni? Hogy bírja a terhelést az ágazat?Részletek
Feliratkozás: Apple Podcasts | Spotify | TuneIn | RSS | Még több...
A két Michelin csillagos, világhírű, olaszországi Krésios étterem séfje, Giuseppe Ianotti és a MÁK étterem vezető séfje, Mizsei János négykezes vacsora-est sorozatot ad az exkluzív SHO BEACH homokos öblében.
Koltai Gábor, a SHO BEACH üzemeltetője
Videó:
Hang:
Feliratkozás: Apple Podcasts | Spotify | TuneIn | RSS | Még több...
A pandémia alatt több étterem, vendéglátóhely bezárt. Amikor egy éve beszéltünk Zsuzsival, témánk az volt, hogyan él túl egy lelkes éttermes. Most már két Halkakas van, megnyitott a kis budai üzlet, a bisztrótól eltérő koncepcióval. Hogy sikerült előre lépni? És mi a helyzet a belvárosban, mennyire tért vissza az élet a bulinegyedbe?
Feliratkozás: Apple Podcasts | Spotify | TuneIn | RSS | Még több...
Névnapok, események, híres születésnaposok.
LAPSZEMLE és TŐZSDEI HELYZETKÉP.
BUDAPEST TE CSODÁS: Van, aki nem bezárja éttermét, hanem új üzletet nyit mellé.Amikor egy éve beszéltünk Zsuzsival, témánk az volt, hogyan él túl egy lelkes éttermes. Most már két Halkakas van, megnyitott a kis budai üzlet, eltérő koncepcióval. Hogy sikerült előre lépni? És mi a helyzet a belvárosban, mennyire tért vissza az élet a bulinegyedbe? Lévai Zsuzsi, a Halkakas halbisztró, illetve halbolt és halbár tulajdonosa.
KPMG: A globális tranzakciós piac értéke 2021-ben a történelemben először átlépte az 5000 milliárd dolláros álomhatárt, elérte az 5800 milliárd dollárt. A Mergermarket legfrissebb adatai szerint a KPMG 2021-ben Európában 415, összességében több mint 61 milliárd dollár értékű tranzakcióban vett részt tanácsadóként. Simonyi Tamás, a KPMG tranzakciós tanácsadásért felelős üzletág szenior igazgatója.
ÉRTÉK PERCEK: Hogy állunk a kamatemelési versenyben a régióban? Mi várható a kamatok és az infláció terén? Mi várható a forint piacán? Az EKB kamatdöntés után erősödött az euró. Kitarthat a közös deviza szárnyalása? Ismét kamatot emelt a Bank of England. További szigorítások jöhetnek. Saághy Pál, OTP Global Markets vezető üzletkötője.
Feliratkozás: Apple Podcasts | Spotify | TuneIn | RSS | Még több...
Mi ez már megint? Hát csak annyi, hogy az aktuális EU-szabályozás miatt szólnunk kell, hogy sütiket használunk. Nem értem
Ahhoz, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk weboldalunkon, ebgedélyezned kell a sütiket. Ráadásul, az EU-szabályzatnak megfelelően ezt kötelesek is vagyunk közölni veled, neked pedig el kell fogadnod, azaz meg kell értened, hogy sütiket használunk. Ha nem fogadod el, akkor is látogathatsz minket, de biztosan nem lesz olyan szép és jó az oldal, ahogy mi azt szeretnénk. Még többet a sütikről itt: Cookie szabályzat.