Együnk halat az ünnepekre! De mit és hogyan? Ponty, harcsa és süllő – kicsit máskép… Tudjátok hogyan kell elkészíteni a hallal töltött káposztát? A Halkakas hallevest? A roston süllőt? NOPQ rovatunkban Lévai Zsuzsi, a Halkakas halbisztró tulajdonosa elmondja a recepteket. Videó: Hang:
Felrázva, nem keverve, magyar vodkából!
Vajon mikor halljuk majd, hogy James Bond azt mondja valamelyik filmjében: “Felrázva, nem keverve! És magyar vodkából!” ? Piacra került az Opera Vodka. Miben hasonlít és miben más, mint a többi párlat? Dámosy Bálint, Az Első Magyar Gin Manufaktúra alapítója ismerteti az új terméket és egy jó koktél receptet is megoszt velünk. Videó: Hang:
Kávézó magyarok – Mit? Hol? Mennyit?
Mennyi és milyen kávét iszunk?
Annyi meg egy bambi? – de tényleg?
Dorogi Évát, a Bambi márka tulajdonosát és az Art Water Kft ügyvezetőjét kérdeztük arról, miért éri meg egy szoci tömegterméket újraéleszteni. Videó: Hang:
A nyugatot is meghódította a magyar gömbrágó
50 éves a magyar rágó, és 90 éves a magyar rágózás atyja. Mi magyarok évente 20 milliárd forintot, fejenként átlagosan 2000 forintot, összesen 2000 tonna rágót rágunk el.
Tartaroszi tatárok tartárja
Tatár bifsztek és tartár mártás – mi közük egymáshoz? Na és a tatárokhoz?
Nemzetközi aranyérmet kapott az Opera Gin Budapest
A piacvezető londoni szaklap, a The Spirits Business által évente megrendezett The Global Spirits Masters megmérettetésen a prémium ginek mezőnyében aranyérmet kapott az Első Magyar Gin Manufaktúra terméke, az Opera Gin Budapest.
Húsimádó evett vegán burgert
NOPQ rovatunkban emberkísérletet hajtottunk végre. A köztudottan húsimádó Mihálovits András vegán hamburgert vételezett, elkészítette és megette.
Posírozott lazacfilé tormahabbal – Merre tovább fine dining?
A fenti fogást minden bizonnyal egészen kevesen fogyasztották el karantén idején. Pontosan ez a fine dining éttermek legnagyobb problémája. Bár a magyar Michelin-csillagos éttermek megőrizték korábbi rangjukat, de a legtöbb közülük a karantén idején bezárt és azóta sem nyitott ki. Merthogy ki tudja, jönnek-e a vendégkörük zömét adó külföldi turisták?
Utolsó kenet és más ínyencségek a Scoville skála végéről
NOPQ rovatunkban azt tudtuk meg, hogy készül a legerősebb hazai chiliszósz? És miért kínozza ezzel magát valaki?
- 1
- 2
- 3
- …
- 9
- Következő oldal »