2024.november 11., hétfő 9-10 óra
Feliratkozás: Apple Podcasts | Spotify | TuneIn | RSS | Még több...
2024.november 11., hétfő 9-10 óra
Feliratkozás: Apple Podcasts | Spotify | TuneIn | RSS | Még több...
2024. október 3., csütörtök 9-10 óraRészletek
Feliratkozás: Apple Podcasts | Spotify | TuneIn | RSS | Még több...
A kormány tegnapi bejelentette, hogy a burgonyára és a tojásra terjesztik ki az ársapkát: számításai szerint a tojás 25 százalékkal, a burgonya pedig 10 lesz olcsóbb a mostani árnál. Kérdés azonban, hogy az ársapka hatásos-e a kialakult helyzetben, és nem árt-e többet, mint használ?
Feliratkozás: Apple Podcasts | Spotify | TuneIn | RSS | Még több...
Októberben 21,1 százalékos volt az éves infláció, vagyis tovább gyorsult a szeptemberi 20,1 százalékos szinthez képest. Havi szinten pedig 2 százalékkal nőttek az árak. Az új ársapkás termékek, a krumpli és a tojás alig több mint 0,1 százalékponttal fogta volna vissza az októberi inflációt.
Feliratkozás: Apple Podcasts | Spotify | TuneIn | RSS | Még több...
NÉVNAPOK, SZÜLETÉSNAPOK, ÉVFORDULÓK.
LAPSZEMLE, TŐZSDEI HELYZETKÉP.
ÉBRESZTŐ TÉMA: Nagyobb lett a vártnál az infláció – Németh Dávid, a K&H Bank vezető makrogazdasági elemzője
ÁRSTOP: Mire jó az ársapka – látszatintézkedés vagy hatásos fegyver az infláció ellen? – Csabai Károly, az Mfor.hu-Privátbankár.hu lapcsoport főszerkesztője
BUDAPEST TE CSODÁS: Folyamatosan érkeznek az új trolik Budapestre
HETI ALAPOZÓ: Bazi nagy görög lehetőség – Tunkli Dani, az Accorde Alapkezelő Zrt. befektetési igazgatója
Feliratkozás: Apple Podcasts | Spotify | TuneIn | RSS | Még több...
További alapvető élelmiszerek kerülhetnek be a hatósági áras termékek körébe, minden valószínűség szerint a tojás és a burgonya lehet érintett, de többen a trappista sajt mellett is érveltek.
Hogy hatott eddig az intézkedés a piacra?
Mi lehet érintett és miért?
Ki járt jól és ki rosszul az élelmiszeripari ársapkával?
Raskó György, agrárközgazdász
Feliratkozás: Apple Podcasts | Spotify | TuneIn | RSS | Még több...
MIHÁLOVITS GAZDA: Aranytojást tojó tyúkok? Nagy drágulás a tojáspiacon is
Az év végére akár 100 forint is lehet a tojás ára. A drágulás hátterében a takarmányok, az energia és a munkaerő árának emelkedése áll, amely tényezők miatt a magyar termelők jó része jelenleg is önköltségi szinten, vagy az alatt működik jelenleg.
Pákozd Gergely, a Magyar Tojóhibrid-tenyésztők és Tojástermelők Szövetségének alelnöke
Feliratkozás: Apple Podcasts | Spotify | TuneIn | RSS | Még több...
MIHÁLOVITS GAZDA: Aranytojást tojó tyúkok? Nagy drágulás a tojáspiacon is – Pákozd Gergely, a Magyar Tojóhibrid-tenyésztők és Tojástermelők Szövetségének alelnöke
EQUILOR TŐZSDENYITÁS – Török Lajos, vezető elemző
HEURÉKA: Mit engedünk meg az AI-nak és mit nem? – Keleti Arthur, kibertitok jövőkutató, az Informatikai Biztonság Napja alapítója
Feliratkozás: Apple Podcasts | Spotify | TuneIn | RSS | Még több...
NOPQ: Egy szelet süti kétezerért? Hogy jön ki a matek?
A cukrászműhelyeknek nincs választásuk: vaj, tojás, liszt, tejszín és csokoládé nélkül nem tudnak sütni, ezeket semmivel nem lehet helyettesíteni. Vagy irracionális mértékben emelik az áraikat, és elriasztják a vevőiket, vagy voltaképp ingyen kezdenek dolgozni. Aki a minőségből nem akar engedni, vagy feladja, vagy vért izzadva tart ki.
Karl Zsolt, a dunaharaszti Karl Cukrászda tulajdonosa
Feliratkozás: Apple Podcasts | Spotify | TuneIn | RSS | Még több...
IT ROVAT: Elfogy a felhő? Túl sok lesz a chip?
A Microsoft brit adatközpontjaiban olyan kapacitáshiány alakult ki, hogy az új partnerek kiszolgálása sem biztosított. Eközben rendkívül rövid időn belül fordulhat a túlkeresleti állapot túlkínálatba a globális félvezetőiparban, ahogy az elszálló infláció miatt a lakossági és vállalati ügyfelek átgondolják, átcsoportosítják költéseiket.
Koi Tamás, a hwsw.hu szakírója
TŐZSDENYITÁS – Török Lajos, vezető elemző
NOPQ: Egy szelet süti kétezerért? Hogy jön ki a matek?
A cukrászműhelyeknek nincs választásuk: vaj, tojás, liszt, tejszín és csokoládé nélkül nem tudnak sütni, ezeket semmivel nem lehet helyettesíteni. Vagy irracionális mértékben emelik az áraikat, és elriasztják a vevőiket, vagy voltaképp ingyen kezdenek dolgozni. Aki a minőségből nem akar engedni, vagy feladja, vagy vért izzadva tart ki.
Karl Zsolt, a dunaharaszti Karl Cukrászda tulajdonosa
Feliratkozás: Apple Podcasts | Spotify | TuneIn | RSS | Még több...