2024. május 23., csütörtök 9-10 óra
Feliratkozás: Apple Podcasts | Spotify | TuneIn | RSS
NOPQ: Egy szelet süti kétezerért? Hogy jön ki a matek?
A cukrászműhelyeknek nincs választásuk: vaj, tojás, liszt, tejszín és csokoládé nélkül nem tudnak sütni, ezeket semmivel nem lehet helyettesíteni. Vagy irracionális mértékben emelik az áraikat, és elriasztják a vevőiket, vagy voltaképp ingyen kezdenek dolgozni. Aki a minőségből nem akar engedni, vagy feladja, vagy vért izzadva tart ki.
Karl Zsolt, a dunaharaszti Karl Cukrászda tulajdonosa
Feliratkozás: Apple Podcasts | Spotify | TuneIn | RSS
Megint megvan az Év Fagylaltja! Passio karamell a neve. Hogy ki készítette? Hol lehet megkóstolni? Miről szól ez a verseny? NOPQ gasztronómiai rovatunkban erről faggatjuk Selmeczi Lászlót a Cukrászszövetségtől. Buró Szilárd (Equilor Zrt.) váratlanul élénk tőzsdenyitásról és egy csomó piacmozgató, ma megjelenő adatról ad hírt, de szóba kerül az NBA rajtja is. Perek, bírságok, kongresszusi meghallgatások. Erről szólnak mostanság a Facebook mindennapjai. De mi a baj tulajdonképpen a népszerű közösségi portállal? IT rovatunkban Bátky Zoltán (PCWorld online) tesz rendet a fejekben.
Feliratkozás: Apple Podcasts | Spotify | TuneIn | RSS
150 éve nyitott az Auguszt cukrászda – az Auguszt család pedig nem összekeverendő az Augusz családdal, derült ki Mesél a múlt rovatunkban, melyben Katona Csaba, történész számolt be a minap 150. évfordulóját ünneplő híres budai cukrászda és a tulajdonos dinasztia történetéről. A tőzsdenyitásban Deák Dávid, az Equilor Befektetési Zrt. üzletkötője hozott jó híreket a szárnyra kapott budapesti parkettről. Kult rovatunkban pedig virtuális sétát tettünk a Szabadjáték / Képzőművészeti szalonban a Műcsarnokban. Szurcsik József, festőművész, képzőművész, a tárlat kurátora mondta el, hogy miért fontos a tárlat és hol lehet bejárni.
Feliratkozás: Apple Podcasts | Spotify | TuneIn | RSS
És tényleg! Merthogy Gyenesdiáson, a Bringatanyán a tavaly a Világ Legjobb Fagylaltosának választott Somogyi Renáta készíti a hűsítő édességet. Sok egyéb mellett az idei Év Fagylaltjának választott bazsalikomos málnafagyit. Hogyan lesz egy közgazdászból cukrász? Mennyit számítanak a díjak a Balaton partján? Hogy születnek a legújabb kreációk? Mit csinál egy jól menő cukrászda télen?
Feliratkozás: Apple Podcasts | Spotify | TuneIn | RSS
Közgazdászból lett cukrász. Világbajnok ráadásul. De hogy lett az? Mi alapján kreál új és új fagylaltkölteményeket? Mit csinál télen? NOPQ gasztronómiai rovatunkban Somogyi Renátát, a Bringatanya cukrászát faggatjuk. Kovács Bálint (Equilor Zrt.) nyit ma tőzsdét. A Telekom osztalékpolitikáját beszéljük meg vele a távközlési cég gyorsjelentések kapcsán. A Google az új Androiddal megpróbál tenni valamit a telefon és applikációfüggőség ellen. Hogyan? Miért? Minek? IT rovatunkban Bátky Zoltánnal (PC World online) segít megtalálni a válaszokat.
Feliratkozás: Apple Podcasts | Spotify | TuneIn | RSS
Ettetek már szappanosított disznózsírt? Nem? Pedig de! A jégkrémek egyik fontos összetevője. De mi akkor a fagyi? És miért kerül 400 forintba egy gombóc belőle? Fagylalt gazdaságtani képzésünket Damniczki Balázs cukrászmester. Futó spártaiak avagy Spartan Race. Futó rovatunknak ez a témája. Egy elég kemény akadályversennyel ismertet meg minket Mayer Viktor, az egyik szervező.
Feliratkozás: Apple Podcasts | Spotify | TuneIn | RSS