Millásreggeli - a gazdasági muppet show

  • ÉLŐ ADÁS
  • MŰSORTÁR
  • PODCAST FELIRATKOZÁS
  • VAN BARÁTUNK: RADIOCAFÉ
  • EPIC STORIES

Sokkot kaptak az energia piaci árától a kis cégek

2022-08-19

37 forintról 237 forintra nő az áramár, tízszeresére drágul a gáz. Nagy kérdés, hogy ki tudják-e gazdálkodni, át tudják-e hárítani a pékségek, az éttermek, a mosodák a költségemelkedést a fogyasztóikra. Ha nem, a kisebb vállalkozások körében komoly csődhullám következhet be.

Részletek

https://media.blubrry.com/millasreggeli/millasreggeli.hu/wp-content/uploads/2022/08/ENERGIA-magyar.mp3

Feliratkozás: Apple Podcasts | Spotify | TuneIn | RSS

Kategória: Energia Címkék: áram, energiaválság, étterem, gáz, kkv, költségemelkedés, pékség, piaci ár

Főúr! Mennyi lesz? Vendéglátóipar szezon közben

2022-08-08

Túl vagyunk a pandémián, beindult a turizmus, dübörög a nyár. Csakhogy közben egekbe szöktek élelmiszerárak, energiaár robbanás volt, miközben egymillióért keresnek szakácsot a Balatonra. Most akkor jó vagy rossz vendéglátósnak lenni? Hogy bírja a terhelést az ágazat?Részletek

https://media.blubrry.com/millasreggeli/millasreggeli.hu/wp-content/uploads/2022/08/VENDEGLATO.mp3

Feliratkozás: Apple Podcasts | Spotify | TuneIn | RSS

Kategória: Pénzügyek Címkék: balaton, élelmiszerár, energiaár, étterem, infláció, munkaerőhiány, nyár, pandémia, szakács, turizmus, vendéglátás, vendéglátóipar

Gasztro négykezes a vízparton

2022-05-26

A két Michelin csillagos, világhírű, olaszországi Krésios étterem séfje, Giuseppe Ianotti és a MÁK étterem vezető séfje, Mizsei János négykezes vacsora-est sorozatot ad az exkluzív SHO BEACH homokos öblében.

Koltai Gábor, a SHO BEACH üzemeltetője

Videó:

Hang:

https://media.blubrry.com/millasreggeli/millasreggeli.hu/wp-content/uploads/2022/05/SHO.mp3

Feliratkozás: Apple Podcasts | Spotify | TuneIn | RSS

Kategória: NOPQ Címkék: étterem, gasztro, Giuseppe Ianotti, Krésios, mák, Mizsei János, négykezes, séf, vízpart

Az egyik stratégia az előre menekülés

2022-02-11

A pandémia alatt több étterem, vendéglátóhely bezárt. Amikor egy éve beszéltünk Zsuzsival, témánk az volt, hogyan él túl egy lelkes éttermes. Most már két Halkakas van, megnyitott a kis budai üzlet, a bisztrótól eltérő koncepcióval. Hogy sikerült előre lépni? És mi a helyzet a belvárosban, mennyire tért vissza az élet a bulinegyedbe?

Részletek

https://media.blubrry.com/millasreggeli/millasreggeli.hu/wp-content/uploads/2022/02/HAL.mp3

Feliratkozás: Apple Podcasts | Spotify | TuneIn | RSS

Kategória: Budapest Címkék: budapest, élőhal, étterem, halbolt, halfogyasztás, halkakas, pandémia, turizmus, vendéglátás

Vendéglátás, tranzakciós piac, kamatemelési verseny

2022-02-11

Névnapok, események, híres születésnaposok.

LAPSZEMLE és TŐZSDEI HELYZETKÉP.

BUDAPEST TE CSODÁS: Van, aki nem bezárja éttermét, hanem új üzletet nyit mellé.Amikor egy éve beszéltünk Zsuzsival, témánk az volt, hogyan él túl egy lelkes éttermes. Most már két Halkakas van, megnyitott a kis budai üzlet, eltérő koncepcióval. Hogy sikerült előre lépni? És mi a helyzet a belvárosban, mennyire tért vissza az élet a bulinegyedbe? Lévai Zsuzsi, a Halkakas halbisztró, illetve halbolt és halbár tulajdonosa.

KPMG: A globális tranzakciós piac értéke 2021-ben a történelemben először átlépte az 5000 milliárd dolláros álomhatárt, elérte az 5800 milliárd dollárt. A Mergermarket legfrissebb adatai szerint a KPMG 2021-ben Európában 415, összességében több mint 61 milliárd dollár értékű tranzakcióban vett részt tanácsadóként. Simonyi Tamás, a KPMG tranzakciós tanácsadásért felelős üzletág szenior igazgatója.

ÉRTÉK PERCEK: Hogy állunk a kamatemelési versenyben a régióban? Mi várható a kamatok és az infláció terén? Mi várható a forint piacán? Az EKB kamatdöntés után erősödött az euró. Kitarthat a közös deviza szárnyalása? Ismét kamatot emelt a Bank of England. További szigorítások jöhetnek. Saághy Pál, OTP Global Markets vezető üzletkötője.

https://media.blubrry.com/millasreggeli/millasreggeli.hu/wp-content/uploads/2022/02/JazzyRadio_2022-02-11_06_OK.mp3

Feliratkozás: Apple Podcasts | Spotify | TuneIn | RSS

Kategória: Podcast Címkék: étterem, euró, felvásárlás, forint, hal, halfogyasztás, infláció, kamat, kamatemelés, m&a, tranzakciós piac, vendéglátás

Éttermi helyzetkép nyitás után

2021-09-07

Még februárban beszéltünk Lévai Zsuzsival, a Halkakas halbisztró tulajdonosával, aki elmondta, a lezárások miatt milyen módszerekkel próbálnak túlélni. Akkor optimista volt. Mi történt azóta? Sikerült terasz nélkül kinyitni? Hol tartanak a környékbeli éttermek?

Részletek

https://media.blubrry.com/millasreggeli/millasreggeli.hu/wp-content/uploads/2021/05/EBRESZTO-TEMA-Ettermi-helyzetkep-nyitas-utan-a-belvarosbol_audio.mp3

Feliratkozás: Apple Podcasts | Spotify | TuneIn | RSS

Kategória: NOPQ Címkék: covid-19, étterem, hal, halkakas, helyzetkép, lezárás, nyitás, terasz

Melyik a legjobb magyar étterem? Itt a Dining Guide válasza!

2021-07-29

Melyik a legjobb magyar étterem? Itt a Dining Guide válasza!

Nemrégiben adták át a legjobb éttermeknek járó elismeréseket az Audi-Dining Guide Év Étterme díjátadó gálán. Nagyobb változások mellett sok visszatérő név is felbukkan az idei listán, és a top 10+2-be bekerült három vidéki hely is – a világjárvány a rangsoron is nyomot hagyott.

Herczeg Zoltán a Dining Guide felelős kiadója

Videó:

Hang:

https://media.blubrry.com/millasreggeli/millasreggeli.hu/wp-content/uploads/2021/07/Legjobb-magyar-etterem.mp3

Feliratkozás: Apple Podcasts | Spotify | TuneIn | RSS

Kategória: NOPQ Címkék: díjátadó, Dining Guide, étterem

Túl drága az SMS, tőzsdenyitás, a legjobb magyar étterem

2021-07-29

IT: Túl drága az SMS? – A hatóság is erre kíváncsi – Koi Tamás, a hwsw.hu szakírója. EQUILOR TŐZSDENYITÁS – Vavrek Zsolt, lakossági üzletág-igazgató. NOPQ: Melyik a legjobb magyar étterem? Itt a Dining Guide válasza! – Herczeg Zoltán a Dining Guide felelős kiadója.

https://media.blubrry.com/millasreggeli/millasreggeli.hu/wp-content/uploads/2021/07/MillasReggeli_20210729_0900_OK.mp3

Feliratkozás: Apple Podcasts | Spotify | TuneIn | RSS

Kategória: Podcast Címkék: étterem, GVH, hatóság, sms, tőzsdenyitás

Adataink, tőzsdenyitás, milyen a jó kritika?

2021-07-15

IT ROVAT: Miért olvashatják szabadon az elektronikus leveleinket a e-mail szolgáltatók és az állami szervek? – Mádi-Nátor Anett, a Cyber Services nemzetközi üzletfejlesztésért felelős vezetője, az ECSO Board tagja, és a Women4Cyber alapítvány elnöke. TŐZSDENYITÁS – Deák Dávid, az Equilor Befektetési Zrt. üzletkötője. NOPQ: Van-e értelme az étteremkritikának? Milyen a jó kritika? – Kántor Bandi kritizál.

https://media.blubrry.com/millasreggeli/millasreggeli.hu/wp-content/uploads/2021/07/MillasReggeli_20210715_0900_OK.mp3

Feliratkozás: Apple Podcasts | Spotify | TuneIn | RSS

Kategória: Podcast Címkék: adatvédelem, e-mail, étterem, internet, kibervédelem, kritika, személyes adatok, tőzsdenyitás

Újranyitás: mikor lesznek megint rendezvények?

2021-05-08

Hogyan tervezik az újranyitást a rendezvényszervezők? Tatár György, a Rendezvenyhelyszinek.hu és a szallodak.hu tulajdonosa beszélt nekünk a lezárásokról, nehézségekről és az újranyitásról.

Részletek

https://media.blubrry.com/millasreggeli/millasreggeli.hu/wp-content/uploads/2021/05/Mikor-lesznek-rendezvenyek_audio.mp3

Feliratkozás: Apple Podcasts | Spotify | TuneIn | RSS

Kategória: Közélet Címkék: csapatépítés, étterem, lakodalom, rendezvény, szálloda, újranyitás

  • « Előző oldal
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Következő oldal »
  • MÉDIAAJÁNLAT
  • FELTÉTELEK
  • ADATVÉDELEM
  • ÁSZF
  • IMPRESSZUM
  • KAPCSOLAT
  • STÁB
  • GALÉRIA

Copyright © 2025 · Millásreggeli - minden jog fenntartva!