Millásreggeli - a gazdasági muppet show

  • ÉLŐ ADÁS
  • MŰSORTÁR
  • PODCAST FELIRATKOZÁS
  • VAN BARÁTUNK: RADIOCAFÉ
  • EPIC STORIES

Együnk porchettát, sőt csinálhatunk is!

2022-06-30

NOPQ: Együnk porchettát, sőt csinálhatunk is!

Gede “Il Capo dei Capi” Balázs megmondja

Videó:

Hang:

https://media.blubrry.com/millasreggeli/millasreggeli.hu/wp-content/uploads/2022/06/NOPQ-porchetta.mp3

Feliratkozás: Apple Podcasts | Spotify | TuneIn | RSS

Kategória: NOPQ Címkék: nopq, porchetta

3G, roaming, Maillard-reakció

2022-04-07

IT: Halló halló! Vége a 3G-nek, viszont tíz évig marad az ingyen roaming. További tíz évig ingyenesen, pontosabban felár nélkül használhatják az Európai Unió állampolgárai mobiltelefonjukat a nemzetközösség határain belül, illetve néhány, önkéntes vállalást tett országban. De mi lesz Amerikában? ÉS: Meglehetősen csekély érdeklődés mutatkozik eddig arra az ötmilliárd forintos keretösszegből gazdálkodó állami támogatásra, mely azt a célt szolgálja, hogy a mobilszolgáltatók 3G-s hálózatainak lekapcsolása által érintett lakossági előfizetők a tulajdonukban lévő, kizárólag 2G/3G képes készülékeket korszerűbbre cseréljék. Koi Tamás, a hwsw.hu szakírója.

TŐZSDENYITÁS: Buró Szilárd, az Equilor Befektetési Zrt. pénzügyi innovációs vezetője.

NOPQ: Mitől olyan finom minden, ami pirult? A Maillard-reakció. Sokan nem tudják, de a konyhában bizony rengeteg étel (és pár ital is) a Maillard-reackciónak köszönheti azt, hogy visszautasíthatatlan. De mi is az a Maillard-reakció, ami miatt nem tudunk ellenállni a pirítósnak, a ropogós croissantnak, a kávénak, a sült zöldségnek vagy a pirított sajtnak? Egy kis konyhakémia…

https://media.blubrry.com/millasreggeli/millasreggeli.hu/wp-content/uploads/2022/04/JazzyRadio_2022-04-07_09_OK.mp3

Feliratkozás: Apple Podcasts | Spotify | TuneIn | RSS

Kategória: Podcast Címkék: 3g, karamellizálás, Maillard, mobilszolgáltató, mobiltelefon, nopq, roaming, tőzsdenyitás

40 éves az IBM PC, tőzsdenyitás, lecsós tészta

2021-09-16

IT: 40 éves lett a klasszikus IBM PC… – Bátky Zoltán, a Pont-most.hu főszerkesztője. TŐZSDENYITÁS: Buró Szilárd, pénzügyi innovációs vezetője. NOPQ: Amit a nép egyszerű gyermeke lecsós tésztának hív: all’ Amatriciana.

https://media.blubrry.com/millasreggeli/millasreggeli.hu/wp-content/uploads/2021/09/MillasReggeli_20210916_0900_OK.mp3

Feliratkozás: Apple Podcasts | Spotify | TuneIn | RSS

Kategória: Podcast Címkék: amatriciana, ibm, IBM PC, lecsós tészta, nopq, olasz konyha, tőzsdenyitás

Egy kis gasztro-etimológia

2021-06-17

NOPQ: Egy kis gasztro-etimológia – svédasztal, büfé, bisztró. Kántor Bandi megfejt. Szóba kerül a franciasaláta eredet is, ami valójában orosz eredetű.

Videó:

Hang:

https://media.blubrry.com/millasreggeli/millasreggeli.hu/wp-content/uploads/2021/06/Egy-kis-gasztro-etimologia.mp3

Feliratkozás: Apple Podcasts | Spotify | TuneIn | RSS

Kategória: NOPQ Címkék: bisztró, büfé, nopq, svédasztal

Drága sütik, tőzsdenyitás, alaplé

2021-02-18

IT: borsos árat fizetett a Google és az Amazon a sütikért – a hazai gyakorlatban is elképzelhető a NAIH fellépése jogsértő módon elhelyezett cookie-k kapcsán. Teleki Lóránt, a BDO Legal adatvédelmi tanácsadója. Tőzsdenyitás: Buró Szilárd, az Equilor Befektetési Zrt. pénzügyi innovációs vezetője. NOPQ: hiánypótló vállalkozás indult: alaplé bár nyílt Budapesten. Király Éva, dietetikus, az Alaplé Bár ötletgazdája.

https://media.blubrry.com/millasreggeli/millasreggeli.hu/wp-content/uploads/2021/02/MillasReggeli_20210218_0900.mp3

Feliratkozás: Apple Podcasts | Spotify | TuneIn | RSS

Kategória: Podcast Címkék: adatvédelem, alaplé, amazon, cookie, google, leves, NAIH, nopq, süti, tőzsdenyitás

Digitális felzárkóztatás, Tőzsdenyitás, tészta

2021-01-21

IT ROVAT: Több millió dollárral támogatja a Google a közép- és kelet-európai digitális felzárkóztatást – Bíró Pál, a Google Magyarország vezetője. EQUILOR TŐZSDENYITÁS – Buró Szilárd, pénzügyi innovációs vezető. NOPQ: A tészta, mint streetfood – avagy, mit tudunk mi, amit a kínaiak és az olaszok nem? – Jókuti András, gasztroblogger, étteremtulajdonos

https://media.blubrry.com/millasreggeli/millasreggeli.hu/wp-content/uploads/2021/01/MillasReggeli_20210121_0900.mp3

Feliratkozás: Apple Podcasts | Spotify | TuneIn | RSS

Kategória: Podcast Címkék: digitális átállás, felzárkóztatás, gasztro, gasztronómia, google, it, it trendek, kína, nopq, olasz, streetfood, támogatás, tészta, tőzsdenyitás

CES 2021, tőzsdenyitás és sörtrendek

2021-01-14

IT ROVAT: Merre tart az informatika? Hogy áll a chipgyártók háborúja? Lesz-e nagy dobás a mobiltelefóniában? A CES 2021 eddigi fejleményeiről Hlács Ferenc, a hwsw.hu szakújságírója számol be. EQUILOR TŐZSDENYITÁS: Buró Szilárd, pénzügyi innovációs vezető. NOPQ: Jön a kókuszos! Na neee. Pedig Amerikában ez a most a menő. A legfrissebb sörtrendekről, komlóhiányról és seltzerről – Kántor Endre mesél nagy hozzáértéssel.

https://media.blubrry.com/millasreggeli/millasreggeli.hu/wp-content/uploads/2021/01/MillasReggeli_20210114_0900.mp3

Feliratkozás: Apple Podcasts | Spotify | TuneIn | RSS

Kategória: Podcast Címkék: amd, CES 2021, chip, gasztronómia, informatika, intel, it, nopq, nvidia, sör, sörgyárak, sörtrend, tőzsdenyitás

Felrázva, nem keverve, magyar vodkából!

2020-12-10

Vajon mikor halljuk majd, hogy James Bond azt mondja valamelyik filmjében: „Felrázva, nem keverve! És magyar vodkából!” ? Piacra került az Opera Vodka. Miben hasonlít és miben más, mint a többi párlat? Dámosy Bálint, Az Első Magyar Gin Manufaktúra alapítója ismerteti az új terméket és egy jó koktél receptet is megoszt velünk.

Videó:

Hang:

https://media.blubrry.com/millasreggeli/millasreggeli.hu/wp-content/uploads/2020/12/13-NOPQ-Felrazva-nem-keverve_audio.mp3

Feliratkozás: Apple Podcasts | Spotify | TuneIn | RSS

Kategória: NOPQ Címkék: gasztronómia, james bond, magyar vodka, nopq, opera, párlat, szeszes ital

5G, tőzsdenyitás, magyar vodka

2020-12-10

IT: Terjed az 5G… csak lassan – Éry Gábor, az Ericsson Magyarország vezérigazgatója. EQUILOR TŐZSDENYITÁS – Buró Szilárd, pénzügyi innovációs vezető. NOPQ: Felrázva, nem keverve! És magyar vodkából! Piacon az Opera Vodka! – Dámosy Bálint, Az Első Magyar Gin Manufaktúra alapítója.

https://media.blubrry.com/millasreggeli/millasreggeli.hu/wp-content/uploads/2020/12/MillasReggeli_20201210_0900.mp3

Feliratkozás: Apple Podcasts | Spotify | TuneIn | RSS

Kategória: Podcast Címkék: 5g, Ericsson, gasztronómia, magyar vodka, nopq, szeszes ital

Visszaváltás, Black Friday, kaviáros tészta

2020-11-26

Új törvényjavaslatot a visszaváltási rendszer bevezetéséről – vége az egyszer használatos palackokból származó szeméthegyeknek? – Simon Gergely, a Greenpeace vegyianyag-szakértője. IT ROVAT: A legmocskosabb Black Friday trükkök – Bátky Zoltán, a Computerworld Online főszerkesztője. TŐZSDENYITÁS: Török Lajos, vezető elemző (Equilor). NOPQ: Olcsó, de mutatós ünnepi fogások: kaviáros tészta – akár vodkával is! – Kántor Bandi El jeffe muy grande

https://media.blubrry.com/millasreggeli/millasreggeli.hu/wp-content/uploads/2020/11/MillasReggeli_20201126_0900.mp3

Feliratkozás: Apple Podcasts | Spotify | TuneIn | RSS

Kategória: Podcast Címkék: átverés, black friday, fogyasztóvédelem, gasztronómia, környezetvédelem, műanyag, nopq, recept, szemét, üveg, visszaváltás

  • « Előző oldal
  • 1
  • …
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • …
  • 28
  • Következő oldal »
  • MÉDIAAJÁNLAT
  • FELTÉTELEK
  • ADATVÉDELEM
  • ÁSZF
  • IMPRESSZUM
  • KAPCSOLAT
  • STÁB
  • GALÉRIA

Copyright © 2025 · Millásreggeli - minden jog fenntartva!