2023.08.17., csütörtök 9-10 óra
Feliratkozás: Apple Podcasts | Spotify | TuneIn | RSS
NÉVNAPOK, SZÜLETÉSNAPOK, ÉVFORDULÓK.
LAPSZEMLE, TŐZSDEI HELYZETKÉP.
ÉBRESZTŐ TÉMA: Főúr! Mennyi lesz? – Vendéglátóipar szezon közben – Kovács László, a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke
BUDAPEST TE CSODÁS: hírek a fővárosból és környékéről
HETI KITEKINTŐ: Infláció itt, infláció ott – Eppich Győző, az OTP Elemzési Központ elemzője
Feliratkozás: Apple Podcasts | Spotify | TuneIn | RSS
93 éves korában elhunyt Ado Campeol vendéglátós, akit Olaszországban a tiramisu atyjaként ismertek. Ő tette fel először étlapra a mára etalonnak számító olasz desszertet, de vajon ő is találta ki? Nos, több legenda is kering, ezek egyike az hogy a trevizói Alle Beccherie tulajdonosa és felesége találmánya az édesség. Valójában azonban sokkal direktebb célzás a tiramisu jelentése, mint gondolnánk – pikáns olasz édességtörténet.
Feliratkozás: Apple Podcasts | Spotify | TuneIn | RSS
Névnapok, évfordulók, születésnapok említése után LAPSZEMLE és TŐZSDEI HELYZETKÉP.
BUDAPEST, TE CSODÁS: Budapesti hírek
ÉBRESZTŐ TÉMA: Okleveles lángossütő? Változott a vendéglátóipar szabályozása
Odacsapott még egyet a kormány a járvány okozta gazdasági kieséstől és a munkaerőhiánytól küszködő vendéglátásnak egy olyan rendelettel, ami mostantól szakképesítést követel a konyhán dolgozóktól. A rendeletmódosításnak annyira nem volt visszhangja, hogy bár már szeptember elsején életbe lépett, a vendéglátósok között csak most kezdett el terjedni a híre, és egyelőre még csak értetlenül állnak.
Kovács László, a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke
Ajándék, vagy átok? Karácsonyra logózott chili-szószt a partnereknek!
Nincs is vidámabb dolog, mint látni a cég partnereit egy üveg “Utolsó kenetet” kanalazva.
Petrohay György, a Chilicum tulajdonosa
CÉGENERGIA: Körforgásos gazdaság a gyakorlatban
konferencia; ESG minősítés; “CseppetSem” program
Simon Anita, az Alteo Csoport Fenntarthatóságért és Körforgásos Gazdaságért Felelős Vezérigazgató Helyettese
Feliratkozás: Apple Podcasts | Spotify | TuneIn | RSS
Nyitnak a teraszok szombaton – de milyen állapotban van a vendéglátás? És mennyivel lesz magasabb a cech?
Részletek
Feliratkozás: Apple Podcasts | Spotify | TuneIn | RSS
Most a túlélés a cél, a jövőben pedig krónikus munkaerőhiány sújthatja a vendéglátó- és szállodaipart. A fiatal munkavállalók, pályaválasztók körében sokat veszített népszerűségéből a szektor, kérdés, hogy lesz-e elég munkavállaló, ha ennek az egésznek vége, vagy a szakma iránti lojalitás visszahúzza az embereket a kedvelt és jól megszokott munkájukba? Göltl Viktor, a WHC Csoport ügyvezetője segített nekünk a kérdés megválaszolásában.
Videó:
Hang:
Feliratkozás: Apple Podcasts | Spotify | TuneIn | RSS
Születésnaposok, névnaposok, események és indiánok után Lapszemle és Tőzsdei helyzetkép. BUDAPEST, TE CSODÁS: 1 perc néma csend, Budapestről a tópartra. ÉBRESZTŐ: Most a túlélés a cél, a jövőben pedig krónikus munkaerőhiány sújthatja a vendéglátó- és szállodaipart – Göltl Viktor, a WHC Csoport ügyvezetője. HETI KITEKINTŐ: MNB kamatdöntő ülés, európai amerikai beszerzési menedzser indexek – Tardos Gergely, az OTP Elemzési Központ vezetője. KARIKACSAPÁS: Meg sem kottyan az ingatlanpiacnak a válság.
Feliratkozás: Apple Podcasts | Spotify | TuneIn | RSS
Kifakadtak a vendéglátósok. Többen vannak olyanok, akik semmi bértámogatást nem kaptak még. A papírokkal – állítólag – rendben volt minden és a kérelmet is befogadta a hatóság, mégsem kapták meg a bezárások utáni összegeket a fizetések idejére. Székely Sarolta, az Mfor.hu újságírója járt utána a kialakult helyzetnek.
Videó:
Hang:
Feliratkozás: Apple Podcasts | Spotify | TuneIn | RSS
Kifakadtak a vendéglátósok, hogy semmi bértámogatást nem kaptak még… – Székely Sarolta, az Mfor.hu újságírója. ARANYKÖPÉS: Francis Bacon. LÁBNYOM: Nem minden zöld, amiről mondják? – Strasser-Kátai Bernadett, a Real Nature Kft. ügyvezetője. ÉP TESTBEN: Hol mozogjunk a szabadban, Budapesten?
Feliratkozás: Apple Podcasts | Spotify | TuneIn | RSS