Millásreggeli - a gazdasági muppet show

  • ÉLŐ ADÁS
  • MŰSORTÁR
  • PODCAST FELIRATKOZÁS
  • VAN BARÁTUNK: RADIOCAFÉ
  • EPIC STORIES

Hibrid kommunikáció, együnk halat!

2022-04-14

IT ROVAT: Milyen eszközökkel legyünk hibridek? A hibrid munkavégzés hosszú távon velünk marad, a távmunka lehetősége a kezdeti kényszer megoldásból új normává vált, miközben a tapasztalatok és a kutatások azt mutatják, hogy a személyes irodai jelenlét teljes hiánya rontja a csapatok kohézióját és az elkötelezettséget. Erre jelent megoldást a hibrid felállás. De milyen eszközök segítségével? Németh Zoltán, a Cisco kollaborációs szakértője.

TŐZSDENYITÁS: Buró Szilárd, az Equilor Befektetési Zrt. pénzügyi innovációs vezetője.

NOPQ: Legalább most együnk már halat, húsvétkor! Kántor Bandi halevésre buzdít pár egyszerű, szálkamentes recepttel, ami a gyerekeknek is biztosan bejön.

https://media.blubrry.com/millasreggeli/millasreggeli.hu/wp-content/uploads/2022/04/JazzyRadio_2022-04-14_09_OK.mp3

Feliratkozás: Apple Podcasts | Spotify | TuneIn | RSS

Kategória: Podcast Címkék: afrikai harcsa, cisco, hal, Hibrid munka, home office, húsvét, otthoni munkavégzés, recept, távmunka, webex

Vendéglátás, tranzakciós piac, kamatemelési verseny

2022-02-11

Névnapok, események, híres születésnaposok.

LAPSZEMLE és TŐZSDEI HELYZETKÉP.

BUDAPEST TE CSODÁS: Van, aki nem bezárja éttermét, hanem új üzletet nyit mellé.Amikor egy éve beszéltünk Zsuzsival, témánk az volt, hogyan él túl egy lelkes éttermes. Most már két Halkakas van, megnyitott a kis budai üzlet, eltérő koncepcióval. Hogy sikerült előre lépni? És mi a helyzet a belvárosban, mennyire tért vissza az élet a bulinegyedbe? Lévai Zsuzsi, a Halkakas halbisztró, illetve halbolt és halbár tulajdonosa.

KPMG: A globális tranzakciós piac értéke 2021-ben a történelemben először átlépte az 5000 milliárd dolláros álomhatárt, elérte az 5800 milliárd dollárt. A Mergermarket legfrissebb adatai szerint a KPMG 2021-ben Európában 415, összességében több mint 61 milliárd dollár értékű tranzakcióban vett részt tanácsadóként. Simonyi Tamás, a KPMG tranzakciós tanácsadásért felelős üzletág szenior igazgatója.

ÉRTÉK PERCEK: Hogy állunk a kamatemelési versenyben a régióban? Mi várható a kamatok és az infláció terén? Mi várható a forint piacán? Az EKB kamatdöntés után erősödött az euró. Kitarthat a közös deviza szárnyalása? Ismét kamatot emelt a Bank of England. További szigorítások jöhetnek. Saághy Pál, OTP Global Markets vezető üzletkötője.

https://media.blubrry.com/millasreggeli/millasreggeli.hu/wp-content/uploads/2022/02/JazzyRadio_2022-02-11_06_OK.mp3

Feliratkozás: Apple Podcasts | Spotify | TuneIn | RSS

Kategória: Podcast Címkék: étterem, euró, felvásárlás, forint, hal, halfogyasztás, infláció, kamat, kamatemelés, m&a, tranzakciós piac, vendéglátás

Három nem mindennapi halas recept

2021-12-17

Csak karácsonykor eszik halat a magyar: a karácsonyi asztalok 77 százalékára kerülő vacsora fő eleme a hal, ám a válaszadók 45 százaléka az év többi részében havi gyakoriságnál ritkábban fogyaszt halból készült ételeket. Tízből kilencen pontyból készítik el a szenteste menüjén szereplő ételeket, melynek 53 százalékban a halászlé, 29 százalékban a rántott hal a fő eleme. Miért nem eszik halat a magyar gyarkabban? Mit lehet ez ellen tenni?

Részletek

https://media.blubrry.com/millasreggeli/millasreggeli.hu/wp-content/uploads/2021/12/NOPQ-hal.mp3

Feliratkozás: Apple Podcasts | Spotify | TuneIn | RSS

Kategória: NOPQ Címkék: busa, hal, halpástétom, harcsa, karácsony, magyar, recept, tokhal

Utazási káosz, tőzsdenyitás, karácsonyi hal

2021-12-17

ÁCS IS IN THE AIR: Mit ér az utas szava a légitársaságéval szemben, ha jól megszívatják?
Teljes az utazási káosz már az unióban is.  Ács Gábor, a „Hogyan utazzunk rossz időpontban, hosszan, kényelmetlenül, de olcsón” című bestseller útikönyv szerzője.

TŐZSDENYITÁS: Vavrek Zsolt, az Equiolor Befektetési Zrt. lakossági üzletág-igazgatója.

NOPQ EXTRA XMAS EDITION: Csak karácsonykor eszik halat a magyar – de miért? De mit is egyen? A karácsonyi asztalok 77 százalékára kerülő vacsora fő eleme a hal, ám a válaszadók 45 százaléka az év többi részében havi gyakoriságnál ritkábban fogyaszt halból készült ételeket – derül ki Agroinform.hu friss felméréséből. Tízből kilencen pontyból készítik el a szenteste menüjén szereplő ételeket, melynek 53 százalékban a halászlé, 29 százalékban a rántott hal a fő eleme. Miért nem eszik halat a magyar gyarkabban? Mit lehet ez ellen tenni? Ennél azért sokkal jobbat tudunk, ebben segít minket 3 recepttel
Lévai Zsuzsi, a Halkakas halbisztró tulajdonosa.

https://media.blubrry.com/millasreggeli/millasreggeli.hu/wp-content/uploads/2021/12/JazzyRadio_2021-12-17_09_OK.mp3

Feliratkozás: Apple Podcasts | Spotify | TuneIn | RSS

Kategória: Podcast Címkék: hal, káosz, karácsony, légitársaság, recept, tőzsdenyitás, unió, ünnepi ételek, utas

Hallatlan – nem lesz magyar hal?

2021-09-27

Hallatlan – nem lesz magyar hal? Kétségbeejtő helyzetben van a halágazat Magyarországon. A magas takarmányárak, az aszályos időjárás és a támogatások hiánya teljesen a padlóra küldték az ágazatot. És ha ez kevés lenne, a maradék halat lehalásszák a gólyák és kormoránok.

Részletek

https://media.blubrry.com/millasreggeli/millasreggeli.hu/wp-content/uploads/2021/09/MIHALOVITS-GAZDA-hallatlan.mp3

Feliratkozás: Apple Podcasts | Spotify | TuneIn | RSS

Kategória: Mihálovits gazda Címkék: aszály, csapadék, hal, halágazat, haltenyzésztés, kánikula, klímaváltozás, mezőgazdaság, takarmányár

Magyar hal, tőzsdenyitás, művészek a kriptotőzsdén

2021-09-27

MIHÁLOVITS GAZDA: Hallatlan – nem lesz magyar hal? Kétségbeejtő helyzetben van a halágazat Magyarországon. A magas takarmányárak, az aszályos időjárás és a támogatások hiánya teljesen a padlóra küldték az ágazatot – Lévai Ferenc, az Aranyponty Zrt. tulajdonosa, a haltermelők hazai szakmai szervezetének szóvivője. TŐZSDENYITÁS – Varga Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. senior elemzője. HEURÉKA-ÉLMÉNY: Hogy kerülnek a kortárs művészek a kriptotőzsdére? Az ArtPass.Cards projekt egy olyan magyar ötlet, amely a világon elsőként teremt globális és hitelesített informatikai környezetet a kortárs művészbrandek építéséhez, blokklánc technológiát alkalmazva – Gajzágó György, a Kortárs Műgyűjtő Akadémia igazgatója, az ArtPass.Cards program koordinátora és Czeglédi Tamás, a Blockchaeneum kriptoszakértője.

https://media.blubrry.com/millasreggeli/millasreggeli.hu/wp-content/uploads/2021/09/MillasReggeli_20210927_0900_OK.mp3

Feliratkozás: Apple Podcasts | Spotify | TuneIn | RSS

Kategória: Podcast Címkék: ArtPass.Cards, aszály, hal, halágazat, infláció, kortárs, Kortárs Műgyűjtő Akadémia, kripto, kriptotőzsde, NFT, NFT-művészet, takarmány

Magyar hal, tőzsdenyitás, MI a mezőgazdaságban

2021-09-20

MIHÁLOVITS GAZDA: Hallatlan – Nem lesz magyar hal? Kétségbeejtő helyzetben van a halágazat Magyarországon. A magas takarmányárak, az aszályos időjárás és a támogatások hiánya teljesen a padlóra küldték az ágazatot.TŐZSDENYITÁS – Török Lajos, vezető elemző. HEURÉKA-ÉLMÉNY: Mesterséges intelligencia a mezőgazdaságban – 1.rész, növénytermesztés – Kiss Gergely, az Attrecto Zrt. vezérigazgatója. Mint minden más területen, az agrár szektorban is teret nyer a mesterséges intelligencia. Fokozottan igaz, hogy a szenzor technológia fejlődése segíti az egyre jobb ML alapú rendszerek létrehozását. De hol használják ezeket? Mi akadályozhatja az elterjedésüket?

https://media.blubrry.com/millasreggeli/millasreggeli.hu/wp-content/uploads/2021/09/MillasReggeli_20210920_0900_OK.mp3

Feliratkozás: Apple Podcasts | Spotify | TuneIn | RSS

Kategória: Podcast Címkék: hal, magyar, mesterséges intelligencia, MI, növénytermesztés, tőzsdenyitás

Éttermi helyzetkép nyitás után

2021-09-07

Még februárban beszéltünk Lévai Zsuzsival, a Halkakas halbisztró tulajdonosával, aki elmondta, a lezárások miatt milyen módszerekkel próbálnak túlélni. Akkor optimista volt. Mi történt azóta? Sikerült terasz nélkül kinyitni? Hol tartanak a környékbeli éttermek?

Részletek

https://media.blubrry.com/millasreggeli/millasreggeli.hu/wp-content/uploads/2021/05/EBRESZTO-TEMA-Ettermi-helyzetkep-nyitas-utan-a-belvarosbol_audio.mp3

Feliratkozás: Apple Podcasts | Spotify | TuneIn | RSS

Kategória: NOPQ Címkék: covid-19, étterem, hal, halkakas, helyzetkép, lezárás, nyitás, terasz

Karácsonyi halas receptek

2020-12-17

Együnk halat az ünnepekre! De mit és hogyan? Ponty, harcsa és süllő – kicsit máskép… Tudjátok hogyan kell elkészíteni a hallal töltött káposztát? A Halkakas hallevest? A roston süllőt? NOPQ rovatunkban Lévai Zsuzsi, a Halkakas halbisztró tulajdonosa elmondja a recepteket.

Videó:

Hang:

https://media.blubrry.com/millasreggeli/millasreggeli.hu/wp-content/uploads/2020/12/13-NOPQ-Egyunk-halat-az-unnepekre_audio.mp3

Feliratkozás: Apple Podcasts | Spotify | TuneIn | RSS

Kategória: NOPQ Címkék: hal, harcsa, ponty, süllő, ünnep

Wanted: egy 30 kilós ponty!

2020-03-09

Nem vicc, tényleg körözés alatt van, de nem azért, mert tett valamit: ő az áldozat. Feketepiacon adják-veszik a természetes vizekből kilopott óriáshalakat. Részletek

https://media.blubrry.com/millasreggeli/millasreggeli.hu/wp-content/uploads/2020/03/Zsigmond_Richard_2020-03-09.mp3

Feliratkozás: Apple Podcasts | Spotify | TuneIn | RSS

Kategória: Mihálovits gazda Címkék: feketepiac, hal, lopás, nébih, orvhalászat, ponty, rapsic

  • 1
  • 2
  • 3
  • Következő oldal »
  • MÉDIAAJÁNLAT
  • FELTÉTELEK
  • ADATVÉDELEM
  • ÁSZF
  • IMPRESSZUM
  • KAPCSOLAT
  • STÁB
  • GALÉRIA

Copyright © 2025 · Millásreggeli - minden jog fenntartva!