2025. május 21., szerda 9-10 óra
Feliratkozás: Apple Podcasts | Spotify | TuneIn | RSS
IT ROVAT: Milyen eszközökkel legyünk hibridek? A hibrid munkavégzés hosszú távon velünk marad, a távmunka lehetősége a kezdeti kényszer megoldásból új normává vált, miközben a tapasztalatok és a kutatások azt mutatják, hogy a személyes irodai jelenlét teljes hiánya rontja a csapatok kohézióját és az elkötelezettséget. Erre jelent megoldást a hibrid felállás. De milyen eszközök segítségével? Németh Zoltán, a Cisco kollaborációs szakértője.
TŐZSDENYITÁS: Buró Szilárd, az Equilor Befektetési Zrt. pénzügyi innovációs vezetője.
NOPQ: Legalább most együnk már halat, húsvétkor! Kántor Bandi halevésre buzdít pár egyszerű, szálkamentes recepttel, ami a gyerekeknek is biztosan bejön.
Feliratkozás: Apple Podcasts | Spotify | TuneIn | RSS
Névnapok, események, híres születésnaposok.
LAPSZEMLE és TŐZSDEI HELYZETKÉP.
BUDAPEST TE CSODÁS: Van, aki nem bezárja éttermét, hanem új üzletet nyit mellé.Amikor egy éve beszéltünk Zsuzsival, témánk az volt, hogyan él túl egy lelkes éttermes. Most már két Halkakas van, megnyitott a kis budai üzlet, eltérő koncepcióval. Hogy sikerült előre lépni? És mi a helyzet a belvárosban, mennyire tért vissza az élet a bulinegyedbe? Lévai Zsuzsi, a Halkakas halbisztró, illetve halbolt és halbár tulajdonosa.
KPMG: A globális tranzakciós piac értéke 2021-ben a történelemben először átlépte az 5000 milliárd dolláros álomhatárt, elérte az 5800 milliárd dollárt. A Mergermarket legfrissebb adatai szerint a KPMG 2021-ben Európában 415, összességében több mint 61 milliárd dollár értékű tranzakcióban vett részt tanácsadóként. Simonyi Tamás, a KPMG tranzakciós tanácsadásért felelős üzletág szenior igazgatója.
ÉRTÉK PERCEK: Hogy állunk a kamatemelési versenyben a régióban? Mi várható a kamatok és az infláció terén? Mi várható a forint piacán? Az EKB kamatdöntés után erősödött az euró. Kitarthat a közös deviza szárnyalása? Ismét kamatot emelt a Bank of England. További szigorítások jöhetnek. Saághy Pál, OTP Global Markets vezető üzletkötője.
Feliratkozás: Apple Podcasts | Spotify | TuneIn | RSS
Csak karácsonykor eszik halat a magyar: a karácsonyi asztalok 77 százalékára kerülő vacsora fő eleme a hal, ám a válaszadók 45 százaléka az év többi részében havi gyakoriságnál ritkábban fogyaszt halból készült ételeket. Tízből kilencen pontyból készítik el a szenteste menüjén szereplő ételeket, melynek 53 százalékban a halászlé, 29 százalékban a rántott hal a fő eleme. Miért nem eszik halat a magyar gyarkabban? Mit lehet ez ellen tenni?
Feliratkozás: Apple Podcasts | Spotify | TuneIn | RSS
ÁCS IS IN THE AIR: Mit ér az utas szava a légitársaságéval szemben, ha jól megszívatják?
Teljes az utazási káosz már az unióban is. Ács Gábor, a „Hogyan utazzunk rossz időpontban, hosszan, kényelmetlenül, de olcsón” című bestseller útikönyv szerzője.
TŐZSDENYITÁS: Vavrek Zsolt, az Equiolor Befektetési Zrt. lakossági üzletág-igazgatója.
NOPQ EXTRA XMAS EDITION: Csak karácsonykor eszik halat a magyar – de miért? De mit is egyen? A karácsonyi asztalok 77 százalékára kerülő vacsora fő eleme a hal, ám a válaszadók 45 százaléka az év többi részében havi gyakoriságnál ritkábban fogyaszt halból készült ételeket – derül ki Agroinform.hu friss felméréséből. Tízből kilencen pontyból készítik el a szenteste menüjén szereplő ételeket, melynek 53 százalékban a halászlé, 29 százalékban a rántott hal a fő eleme. Miért nem eszik halat a magyar gyarkabban? Mit lehet ez ellen tenni? Ennél azért sokkal jobbat tudunk, ebben segít minket 3 recepttel
Lévai Zsuzsi, a Halkakas halbisztró tulajdonosa.
Feliratkozás: Apple Podcasts | Spotify | TuneIn | RSS
Hallatlan – nem lesz magyar hal? Kétségbeejtő helyzetben van a halágazat Magyarországon. A magas takarmányárak, az aszályos időjárás és a támogatások hiánya teljesen a padlóra küldték az ágazatot. És ha ez kevés lenne, a maradék halat lehalásszák a gólyák és kormoránok.
Feliratkozás: Apple Podcasts | Spotify | TuneIn | RSS
MIHÁLOVITS GAZDA: Hallatlan – nem lesz magyar hal? Kétségbeejtő helyzetben van a halágazat Magyarországon. A magas takarmányárak, az aszályos időjárás és a támogatások hiánya teljesen a padlóra küldték az ágazatot – Lévai Ferenc, az Aranyponty Zrt. tulajdonosa, a haltermelők hazai szakmai szervezetének szóvivője. TŐZSDENYITÁS – Varga Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. senior elemzője. HEURÉKA-ÉLMÉNY: Hogy kerülnek a kortárs művészek a kriptotőzsdére? Az ArtPass.Cards projekt egy olyan magyar ötlet, amely a világon elsőként teremt globális és hitelesített informatikai környezetet a kortárs művészbrandek építéséhez, blokklánc technológiát alkalmazva – Gajzágó György, a Kortárs Műgyűjtő Akadémia igazgatója, az ArtPass.Cards program koordinátora és Czeglédi Tamás, a Blockchaeneum kriptoszakértője.
Feliratkozás: Apple Podcasts | Spotify | TuneIn | RSS
MIHÁLOVITS GAZDA: Hallatlan – Nem lesz magyar hal? Kétségbeejtő helyzetben van a halágazat Magyarországon. A magas takarmányárak, az aszályos időjárás és a támogatások hiánya teljesen a padlóra küldték az ágazatot.TŐZSDENYITÁS – Török Lajos, vezető elemző. HEURÉKA-ÉLMÉNY: Mesterséges intelligencia a mezőgazdaságban – 1.rész, növénytermesztés – Kiss Gergely, az Attrecto Zrt. vezérigazgatója. Mint minden más területen, az agrár szektorban is teret nyer a mesterséges intelligencia. Fokozottan igaz, hogy a szenzor technológia fejlődése segíti az egyre jobb ML alapú rendszerek létrehozását. De hol használják ezeket? Mi akadályozhatja az elterjedésüket?
Feliratkozás: Apple Podcasts | Spotify | TuneIn | RSS
Még februárban beszéltünk Lévai Zsuzsival, a Halkakas halbisztró tulajdonosával, aki elmondta, a lezárások miatt milyen módszerekkel próbálnak túlélni. Akkor optimista volt. Mi történt azóta? Sikerült terasz nélkül kinyitni? Hol tartanak a környékbeli éttermek?
Feliratkozás: Apple Podcasts | Spotify | TuneIn | RSS
Együnk halat az ünnepekre! De mit és hogyan? Ponty, harcsa és süllő – kicsit máskép… Tudjátok hogyan kell elkészíteni a hallal töltött káposztát? A Halkakas hallevest? A roston süllőt? NOPQ rovatunkban Lévai Zsuzsi, a Halkakas halbisztró tulajdonosa elmondja a recepteket.
Videó:
Hang:
Feliratkozás: Apple Podcasts | Spotify | TuneIn | RSS