Millásreggeli - a gazdasági muppet show

  • ÉLŐ ADÁS
  • MŰSORTÁR
  • PODCAST FELIRATKOZÁS
  • VAN BARÁTUNK: RADIOCAFÉ
  • EPIC STORIES

Fine dining lett a debreceni páros kolbász?

2022-06-23

A július 1-3. között megrendezésre kerülő 6. Debrecziner Gourmet Fesztiválon Debrecen válogatott éttermei, Budapest sztárfellépői és a stílusos vidéki éttermek, valamint a Pannon Bormívesek együtt terítik ki csúcsgasztronómiájuk változatos, kreatív portékáit a nagyszerű nagyerdei Békás-tó partján. A street food, a fine dining és a bisztróvonal együtt lesz jelen a változatosság és a közös minőség égisze alatt három napon át.

Részletek

https://media.blubrry.com/millasreggeli/millasreggeli.hu/wp-content/uploads/2022/06/KOLBASZSUTES.mp3

Feliratkozás: Apple Podcasts | Spotify | TuneIn | RSS

Kategória: NOPQ Címkék: debreceni, debrecziner gourmet, fesztivál, fine dining, gasztronómia, ikon, kolbász, páros kolbász

Tud-e borkritikát írni a mesterséges intelligencia?

2022-06-02

Mi van, ha mesterséges intelligencia írja a bor- és sörleírásokat? Aki azt gondolja, hogy a borkritikák mindig ugyanazt a pár szót, jelzőt ismétlik, csak különböző sorrendben, nem feltétlenül téved nagyot, állítják a Dartmouth College kutatói. Ennek alátámasztására megalkottak egy mesterséges intelligencián (AI) alapuló algoritmust, ami egyesek szerint teljesen meggyőző és helytálló, saját borismertetőket képes megírni úgy, hogy nyilvánvalóan soha nem ízlelt semmilyen italt. Kell-e az emberi tényező, vagy mostantól lehet szakmányba gyártani az italkritikákat?

Részletek

https://media.blubrry.com/millasreggeli/millasreggeli.hu/wp-content/uploads/2022/06/NOPQ-bor.mp3

Feliratkozás: Apple Podcasts | Spotify | TuneIn | RSS

Kategória: NOPQ Címkék: AI, algoritmus, bor, borkritika, borleírás, kritikus, mesterséges intelligencia, sör, számítógép

Gasztro négykezes a vízparton

2022-05-26

A két Michelin csillagos, világhírű, olaszországi Krésios étterem séfje, Giuseppe Ianotti és a MÁK étterem vezető séfje, Mizsei János négykezes vacsora-est sorozatot ad az exkluzív SHO BEACH homokos öblében.

Koltai Gábor, a SHO BEACH üzemeltetője

Videó:

Hang:

https://media.blubrry.com/millasreggeli/millasreggeli.hu/wp-content/uploads/2022/05/SHO.mp3

Feliratkozás: Apple Podcasts | Spotify | TuneIn | RSS

Kategória: NOPQ Címkék: étterem, gasztro, Giuseppe Ianotti, Krésios, mák, Mizsei János, négykezes, séf, vízpart

NOPQ: Pécsi csapat lett a Közétkeztetési Szakácsverseny győztese

2022-03-31

NOPQ: Pécsi csapat lett a Közétkeztetési Szakácsverseny győztese

2022. március 23-án nagy érdeklődés mellett zajlott a Közétkeztetési Szakácsverseny (KÖSZ) 2021-2022-es fordulójának döntője a SIRHA Budapest kiállításon. A végső hajrában a tavalyi elődöntők során kiválasztott 12 legjobb közétkeztető csapat mérte össze tudását. Szoros küzdelmet követően, végül a pécsi Hungast csapat állhatott a dobogó legfelső fokára többek között kacsahússal töltött tavaszi tekercset, brézelt marhanyakat és minifánkot is tartalmazó menüsorával.

Tóth Dávid, a Nébih vendéglátás és közétkeztetés felügyeleti osztályvezetője

Videó:

Hang:

https://media.blubrry.com/millasreggeli/millasreggeli.hu/wp-content/uploads/2022/03/NOPQ.mp3

Feliratkozás: Apple Podcasts | Spotify | TuneIn | RSS

Kategória: NOPQ Címkék: döntő, Hungast, KÖSZ, Közétkeztetési Szakácsverseny, Pécs, sirha

Három nem mindennapi halas recept

2021-12-17

Csak karácsonykor eszik halat a magyar: a karácsonyi asztalok 77 százalékára kerülő vacsora fő eleme a hal, ám a válaszadók 45 százaléka az év többi részében havi gyakoriságnál ritkábban fogyaszt halból készült ételeket. Tízből kilencen pontyból készítik el a szenteste menüjén szereplő ételeket, melynek 53 százalékban a halászlé, 29 százalékban a rántott hal a fő eleme. Miért nem eszik halat a magyar gyarkabban? Mit lehet ez ellen tenni?

Részletek

https://media.blubrry.com/millasreggeli/millasreggeli.hu/wp-content/uploads/2021/12/NOPQ-hal.mp3

Feliratkozás: Apple Podcasts | Spotify | TuneIn | RSS

Kategória: NOPQ Címkék: busa, hal, halpástétom, harcsa, karácsony, magyar, recept, tokhal

Világsiker lett a Tokajról szóló gasztrokönyv

2021-12-09

November 29-én Párizsban adták át a világ legnagyobb gasztronómiai könyvszemléjének, a Gourmand International Awards díjait a World Cookbook Fair-en. Komoly magyar siker is született, Ripka Gergely kétnyelvű Tokaj Kalauza European Wine Book kategóriában került februárban a legjobb 4 könyv közé, és kapta meg a rangos Best European Wine Book címről szóló oklevelet.

A könyv a fő téma, mióta csinálja, mit jelent az elismerés, aztán Tokaj helyzete szerinte, megítélése itthon és külföldön. A tokaji szárazborok, illetve az aszú sorsa mennyire sanyarú? Mennyire más itthon és külföldön?

Ripka Gergely, független borszakíró, blogger

Videó:

 

Hang:

https://media.blubrry.com/millasreggeli/millasreggeli.hu/wp-content/uploads/2021/12/NOPQ-Tokaj.mp3

Feliratkozás: Apple Podcasts | Spotify | TuneIn | RSS

Kategória: NOPQ Címkék: gasztrokönyv, Gourmand International Awards, párizs, tokaj, Tokaj Kalauza, World Cookbook Fair

Miért kaszinó a kaszinótojás?

2021-12-02

Már a rómaiak is, ugye. Ahogy sok mindennel, ezzel is, és bár az az Apicius nem az az Apicius, és még nem kaszinóztak, de a főtt tojás előétel náluk jelenik meg először. Aztán az andalúzoknál, a 13. században, de még ott sem kaszinósan. A töltött tojás szerepel sok nép hidegkonyhájában, orosz tojás, eouf mimosa, deviled eggs, de kaszinóként csak nálunk hivatkozunk rá, az Ínyesmester jóvoltából.

Részletek

https://media.blubrry.com/millasreggeli/millasreggeli.hu/wp-content/uploads/2021/12/NOPQ.mp3

Feliratkozás: Apple Podcasts | Spotify | TuneIn | RSS

Kategória: NOPQ Címkék: deviled eggs, gasztro, ínyesmester, kaszinó, kaszinótojás, Magyar Elek, oef mimosa, orosz tojás, töltött tojás

Miért nem visszaválthatóak a borosüvegek?

2021-11-18

A Varga Pincészet Magyarország egyik legnagyobb palackszámban értékesítő pincészete. Nagyon jó kezdeményezéssel visszaváltó programba kezdtek. Mostanában több fogyasztó is jelezte, hogy a betétdíjas palackok visszaváltása még a legnépszerűbb áruházláncoknál is problémába ütközik. Ezt akarják megoldani, közben motiválni a fogyasztókat is, hogy így védjék a környezetet. Ennek kapcsán beszélgetünk arról, hogy érinti a pincészeteket hogy érinti az alapanyagok drágulása, az energiaárak emelkedése és az infláció.

Miért fontos a visszaváltás?
Mekkora költség van egy palackon általában?
Mennyire drágultak meg az előállítási költségek? Mennyivel lett drágább a papír, palack, kiszállítás?
Hogy lehet ez ellen védekezni?

Varga Máté Péter, a Varga Pincészet tulajdonosa, kereskedelmi és marketing vezetője

Videó:

Hang:

https://media.blubrry.com/millasreggeli/millasreggeli.hu/wp-content/uploads/2021/11/NOPQ-palack.mp3

Feliratkozás: Apple Podcasts | Spotify | TuneIn | RSS

Kategória: NOPQ Címkék: borászat, infláció, környezetvédelem, palack, visszaváltás

Elhunyt a tiramisu atyja

2021-11-04

93 éves korában elhunyt Ado Campeol vendéglátós, akit Olaszországban a tiramisu atyjaként ismertek. Ő tette fel először étlapra a mára etalonnak számító olasz desszertet, de vajon ő is találta ki? Nos, több legenda is kering, ezek egyike az hogy a trevizói Alle Beccherie tulajdonosa és felesége találmánya az édesség. Valójában azonban sokkal direktebb célzás a tiramisu jelentése, mint gondolnánk – pikáns olasz édességtörténet.

Részletek

https://media.blubrry.com/millasreggeli/millasreggeli.hu/wp-content/uploads/2021/11/13-nopq.mp3

Feliratkozás: Apple Podcasts | Spotify | TuneIn | RSS

Kategória: NOPQ Címkék: tiramisu, vendéglátó

Magyarok nyerték a borfelismerő világbajnokságot!

2021-10-07

Kilencedik alkalommal rendezte meg a La Revue du Vin de France borászati szaklap a vakkóstolók nemzetközi versenyét, ahol idén 27 ország csapata mérte össze tudását. Az Aranyos Attila, Dr. Molnár Levente, Rabcsánszki Laura, Didier Sanchez versenyzők és Palágyi Krisztina coach összetételű magyar csapat 166 pontos eredményével diadalmaskodott a mezőny felett.Részletek

https://media.blubrry.com/millasreggeli/millasreggeli.hu/wp-content/uploads/2021/10/NOPQ-borfelismeroverseny.mp3

Feliratkozás: Apple Podcasts | Spotify | TuneIn | RSS

Kategória: NOPQ Címkék: bor, borfelismerő világbajnokság, cuvée, évjárat, fajta, La Revue du Vin de France, pincészet

  • « Előző oldal
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • …
  • 11
  • Következő oldal »
  • MÉDIAAJÁNLAT
  • FELTÉTELEK
  • ADATVÉDELEM
  • ÁSZF
  • IMPRESSZUM
  • KAPCSOLAT
  • STÁB
  • GALÉRIA

Copyright © 2025 · Millásreggeli - minden jog fenntartva!