2024. augusztus 29., csütörtök 9-10 óra
Feliratkozás: Apple Podcasts | Spotify | TuneIn | RSS
December 20-ával bezár a Halkakas, de megszűnés helyett bizonytalan időre visszavonulás szerepel a bejelentésben. Ez meg mit takar, mit tervez Lévai Zsuzsi? Két kiváló karácsonyi receptet is kérünk tőle.
Receptek:
Panko morzsás pontyfilé, zsályás burgonyapürével, kovászos uborka raguval
Metélőhagymás, füstölt halas lepény
Lévai Zsuzsi, a Halkakas halbisztró, illetve halbolt és halbár tulajdonosa
Feliratkozás: Apple Podcasts | Spotify | TuneIn | RSS
NÉVNAPOK, SZÜLETÉSNAPOK, ÉVFORDULÓK.
LAPSZEMLE, TŐZSDEI HELYZETKÉP.
BUDAPEST TE CSODÁS: hírek a fővárosból és környékéről
Bezár a Halkakas, hogyan tovább? – Lévai Zsuzsi, a Halkakas halbisztró, illetve halbolt és halbár tulajdonosa
ÉRTÉK PERCEK – Priegl Máté, OTP Global Markets senior trader
Feliratkozás: Apple Podcasts | Spotify | TuneIn | RSS
IT ROVAT
TŐZSDENYITÁS – Buró Szilárd, pénzügyi innovációs vezető
NOPQ: Mit ettek a Mediciek? – Megjelent magyarul a világ első nyomtatott szakácskönyve – Darida Benedek, a könyv fordítója
Feliratkozás: Apple Podcasts | Spotify | TuneIn | RSS
IT ROVAT: Milyen eszközökkel legyünk hibridek? A hibrid munkavégzés hosszú távon velünk marad, a távmunka lehetősége a kezdeti kényszer megoldásból új normává vált, miközben a tapasztalatok és a kutatások azt mutatják, hogy a személyes irodai jelenlét teljes hiánya rontja a csapatok kohézióját és az elkötelezettséget. Erre jelent megoldást a hibrid felállás. De milyen eszközök segítségével? Németh Zoltán, a Cisco kollaborációs szakértője.
TŐZSDENYITÁS: Buró Szilárd, az Equilor Befektetési Zrt. pénzügyi innovációs vezetője.
NOPQ: Legalább most együnk már halat, húsvétkor! Kántor Bandi halevésre buzdít pár egyszerű, szálkamentes recepttel, ami a gyerekeknek is biztosan bejön.
Feliratkozás: Apple Podcasts | Spotify | TuneIn | RSS
Csak karácsonykor eszik halat a magyar: a karácsonyi asztalok 77 százalékára kerülő vacsora fő eleme a hal, ám a válaszadók 45 százaléka az év többi részében havi gyakoriságnál ritkábban fogyaszt halból készült ételeket. Tízből kilencen pontyból készítik el a szenteste menüjén szereplő ételeket, melynek 53 százalékban a halászlé, 29 százalékban a rántott hal a fő eleme. Miért nem eszik halat a magyar gyarkabban? Mit lehet ez ellen tenni?
Feliratkozás: Apple Podcasts | Spotify | TuneIn | RSS
ÁCS IS IN THE AIR: Mit ér az utas szava a légitársaságéval szemben, ha jól megszívatják?
Teljes az utazási káosz már az unióban is. Ács Gábor, a „Hogyan utazzunk rossz időpontban, hosszan, kényelmetlenül, de olcsón” című bestseller útikönyv szerzője.
TŐZSDENYITÁS: Vavrek Zsolt, az Equiolor Befektetési Zrt. lakossági üzletág-igazgatója.
NOPQ EXTRA XMAS EDITION: Csak karácsonykor eszik halat a magyar – de miért? De mit is egyen? A karácsonyi asztalok 77 százalékára kerülő vacsora fő eleme a hal, ám a válaszadók 45 százaléka az év többi részében havi gyakoriságnál ritkábban fogyaszt halból készült ételeket – derül ki Agroinform.hu friss felméréséből. Tízből kilencen pontyból készítik el a szenteste menüjén szereplő ételeket, melynek 53 százalékban a halászlé, 29 százalékban a rántott hal a fő eleme. Miért nem eszik halat a magyar gyarkabban? Mit lehet ez ellen tenni? Ennél azért sokkal jobbat tudunk, ebben segít minket 3 recepttel
Lévai Zsuzsi, a Halkakas halbisztró tulajdonosa.
Feliratkozás: Apple Podcasts | Spotify | TuneIn | RSS
IT ROVAT: 4iG – 4iOP. A 4iG áprilisban kezdte meg új digitális ipari platformjának, a 4iOP-nak a bevezetését. De mi az a 4iOP? – Virág Aladár, 4iG Nyrt. szaktanácsadó-szakértékesítő. EQUILOR TŐZSDENYITÁS – Buró Szilárd, pénzügyi innovációs vezető. NOPQ: Két fontos és hasznos receptkönyv.
Feliratkozás: Apple Podcasts | Spotify | TuneIn | RSS