Milyen kellene, hogy legyen a budai vendéglátás? Megalakult a Kés-Villa-Buda, amelyben 12 étterem összefogott, hogy visszahozza a budai vendéglátás régi jó hírét.Részletek
Feliratkozás: Apple Podcasts | Spotify | TuneIn | RSS | Még több...
Milyen kellene, hogy legyen a budai vendéglátás? Megalakult a Kés-Villa-Buda, amelyben 12 étterem összefogott, hogy visszahozza a budai vendéglátás régi jó hírét.Részletek
Feliratkozás: Apple Podcasts | Spotify | TuneIn | RSS | Még több...
IT rovatunkban azt jártuk körül, hogy új korszak kezdődik-e a számítástechnikában a Google Sycamore nevű kvantumszámítógépe miatt. A kiszivárgott hír szerint a Google kísérleti kvantumprocesszora 3 és fél perc alatt számolt ki valamit, ami a világ jelenlegi legerősebb szuperszámítógépének 10 ezer évig tartana. Bátky Zoltán, a PCWorld online főszerkesztője foglalta össze a tudnivalókat. Vavrek Zsolt, az Equilor lakossági üzletág igazgatója mondta el, mi történt a budapesti parkett első fél órájában. NOPQ rovatunkban a hazai gasztronómia felíveléséről beszélgettünk a magyar Bocuse d’Or egyesület vezetőjének szavai alapján. Ami Kántor kolléga szerint a lényeg, és ami meghatározza egy város arculatát az ottlakók és turisták számára egyaránt, az a street food. Ebben igen nagy fejlődés volt, pár jó példa is előkerült, mint a Devil’s prézli vagy a BazsaLicom.
Feliratkozás: Apple Podcasts | Spotify | TuneIn | RSS | Még több...
Hogy kapcsolódhat egymáshoz a művészet és a gasztronómia? A XIV. Szentendre Éjjel-Nappal Nyitva Fesztiválon kiderül. Solymosi Heléna főszervező tart kedvcsinálót NOPQ rovatunkban. Átlagos tőzsdei hangulatról ad hírt Varga Botond (Equilor Zrt.). Inkább a devizapiacra koncentrálunk hát. Akadozik? Lassú? Sokat szidjuk a hazai vezetékes internet minőségét. De van okunk erre? IT rovatunkban Koi Tamás (hwsw.hu) járja körbe a kérdést.
Feliratkozás: Apple Podcasts | Spotify | TuneIn | RSS | Még több...
Hortobágyi húsos palacsinta, lecsó és gyümölcsleves. Semmi különös. Elsőre. Pedig egy fiatal büfés bebizonyította, hogy ezeknek az egyszerű ételeknek is van keresnivalójuk a magyar vendéglátásban. Bejött. Ő lett az Év Strandétele verseny felfedezettje. NOPQ rovatunkban Pacsai Martin, a keszthelyi Pinyó, több, mint büfé tulajdonosa. Buró Szilárd (Equilor Zrt.) nyit tőzsdét. Eseget a tőzsde. Nem túl jó gyorsjelentést közölt a CIG Pannónia. Powell beszél holnap, az okozhat majd némi turbulenciát. Beszélünk a GE pletykákról is. Az AMD-Intel Háború lefutottnak tűnt. Aztán az előbbi dobott egy nagyot. Most meg már olyan piacokon is riválisa babérjaira tör, ahol eddig alig volt jelen. A szerverháborúról Asztalos Olivér (hwsw.hu) mesél érdekes dolgokat.
Feliratkozás: Apple Podcasts | Spotify | TuneIn | RSS | Még több...
A balatoni lángos jelzőként önálló életet él. A drága, gagyi termék szinonímája, amelyet a gyors meggazdagodásban érdekelt lehúzós büfések kínálgatnak a nyaralóknak. De vajon igazak-e ezek az állítások? A balatoni lángossal tényleg komoly gondok vannak? A Nemzeti Élelmiszerlánc Biztonsági Hivatal (NÉBIH) munkatársai tapasztalati úton, tudományos módszerekkel vizsgálták a kérdést.
Feliratkozás: Apple Podcasts | Spotify | TuneIn | RSS | Még több...
Gasztro rovatunkban, az NOPQ-ban Gede kolléga könnyű nyári tésztákat ajánl. A pofonegyszerű tonhalas tészta receptjét ismerteti. Varga Botond (Equilor Zrt.) nyit tőzsdét. Természetesen a Fed kamatvágás piaci reakcióiról számol be. Esik a BUX is kicsit. Jön holnap a Mol gyorsjelentése! Cégvezetőket is átvernek becsapós e-mailekkel, nem csak átlagembereket. A régi-új trendről Virág Csaba, a Cyber Services Zrt. Kiberbiztonság Kompetenciaközpont vezetője árul el részleteket.
Feliratkozás: Apple Podcasts | Spotify | TuneIn | RSS | Még több...
Bibliai ételkóstoló a holnap induló Művészetek Völgye fesztiválon. A programról
Szűcs Boglárkával, környezeti nevelővel, a Károli Gáspár Református Egyetem Ökogyülekezet Kutatóműhelyének tagjával beszélgettünk. A tőzsdenyitás ma Varga Botondnak, az Equilor Befektetési Zrt. üzletkötőjének jutott. IT rovatunkban a Zombieload-támadásról beszélgettünk Erdős Mártonnal, a PCWorld magazin főszerkesztő-helyettesével.
Feliratkozás: Apple Podcasts | Spotify | TuneIn | RSS | Még több...
Mihálovits Gazda ezen a héten a dinnyéknek eredt utána. Jön a szezon, de mi a helyzet a dinnyetermelőknél, és egyáltalán, mire lehet számítani fogyasztói szinten?Részletek
Feliratkozás: Apple Podcasts | Spotify | TuneIn | RSS | Még több...
Mára Budapest harmadik legnagyobb hamburgerláncává gyarapodott a Zing. Hat év alatt lettek foodtruck cégből étteremlánc. De nem állnak meg itt. Franchise hálózatot építenek, hogy meghódíthassák az egész országot. Mi áll a döntés hátterében? Megmarad-e a fővárosban már jól ismert Zing minőség?
Feliratkozás: Apple Podcasts | Spotify | TuneIn | RSS | Még több...
Ma is van fapados rovat. Ács kolléga több dologban is elmondja gondolatait. Egyrészt a Wizz Air részvények áralakulásáról, másrészt a mozgássérült, az idős utasok fapados megpróbáltatásairól, végül pedig a billundi legózás nem is oly egyszerű leszervezéséről. Enyhe emelkedés és lanyha forgalom van ma a Budapesti Értéktőzsdén. Vavrek Zsolt (Equilor Zrt.) nyit ma tőzsdét. Aztán Debrecziner Gourmet Fesztivál. Már nem sokat kell aludni. Hogy áll a dolog? Kik és miért pont ők lesznek ott? Dudás Szilárd, az encsi Anyukám Mondta étterem tulajdonosa, a Debrecziner Gourmet Fesztivál szakmai vezetője nyilatkozik.
Feliratkozás: Apple Podcasts | Spotify | TuneIn | RSS | Még több...
Mi ez már megint? Hát csak annyi, hogy az aktuális EU-szabályozás miatt szólnunk kell, hogy sütiket használunk. Nem értem
Ahhoz, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk weboldalunkon, ebgedélyezned kell a sütiket. Ráadásul, az EU-szabályzatnak megfelelően ezt kötelesek is vagyunk közölni veled, neked pedig el kell fogadnod, azaz meg kell értened, hogy sütiket használunk. Ha nem fogadod el, akkor is látogathatsz minket, de biztosan nem lesz olyan szép és jó az oldal, ahogy mi azt szeretnénk. Még többet a sütikről itt: Cookie szabályzat.