2024. április 18., csütörtök 9-10 óra
Feliratkozás: Apple Podcasts | Spotify | TuneIn | RSS
November 29-én Párizsban adták át a világ legnagyobb gasztronómiai könyvszemléjének, a Gourmand International Awards díjait a World Cookbook Fair-en. Komoly magyar siker is született, Ripka Gergely kétnyelvű Tokaj Kalauza European Wine Book kategóriában került februárban a legjobb 4 könyv közé, és kapta meg a rangos Best European Wine Book címről szóló oklevelet.
A könyv a fő téma, mióta csinálja, mit jelent az elismerés, aztán Tokaj helyzete szerinte, megítélése itthon és külföldön. A tokaji szárazborok, illetve az aszú sorsa mennyire sanyarú? Mennyire más itthon és külföldön?
Ripka Gergely, független borszakíró, blogger
Videó:
Hang:
Feliratkozás: Apple Podcasts | Spotify | TuneIn | RSS
IT ROVAT: Ez volt, ez lesz – az IT szektor idei és jövő évi trendjei
Home office szolgáltatók kilátásai hosszabb távon
Chiphiány volt és lesz is?
Új piacvezető mobilfronton Európában a Xiaomi?
Mi kerül a karácsonyfa alá?
Állandósult videokártya hiány etc. etc.
Koi Tamás, a hwsw.hu szakírója
TŐZSDENYITÁS – Buró Szilárd, pénzügyi innovációs vezető
NOPQ: Világsiker lett a Tokajról szóló gasztrokönyv
November 29-én Párizsban adták át a világ legnagyobb gasztronómiai könyvszemléjének, a Gourmand International Awards díjait a World Cookbook Fair-en. Komoly magyar siker is született, Ripka Gergely kétnyelvű Tokaj Kalauza European Wine Book kategóriában került februárban a legjobb 4 könyv közé, és kapta meg a rangos Best European Wine Book címről szóló oklevelet.
A könyv a fő téma, mióta csinálja, mit jelent az elismerés, aztán Tokaj helyzete szerinte, megítélése itthon és külföldön. A tokaji szárazborok, illetve az aszú sorsa mennyire sanyarú? Mennyire más itthon és külföldön?
Ripka Gergely, független borszakíró, blogger
Feliratkozás: Apple Podcasts | Spotify | TuneIn | RSS
Hogyan lesz masszőrből nemzetközi elismeréseket kivívó bortermelő? Mihálovits gazda rovatában kiderül…Részletek
Feliratkozás: Apple Podcasts | Spotify | TuneIn | RSS
Mihálovits gazda: masszőrből sztárborász – Szokolai Máté, a Chateau Mate alapító tulajdonosa. Tőzsdenyitás: Buró Szilárd, az Equilor Befektetési Zrt. pénzügyi innovációs vezetője. Heuréka-élmény: szűrni, amíg nem késő! Dr. Schwab Richárd, az Affidea Gasztroenterológiai Központ főorvosa.
Feliratkozás: Apple Podcasts | Spotify | TuneIn | RSS
Gasztro rovatunkban borokkal foglalkoztunk. Érkezett egy igazán izgalmas hír, amely feltette hazánkat a luxus toplistákra és, mi lett volna, ha anno, az egyre romló hazai helyzet miatt nem megy ki amerikába egy magyar nemes?Részletek
Feliratkozás: Apple Podcasts | Spotify | TuneIn | RSS
NOPQ rovatunkban egy rövid de annál velősebb hírrel kezdtünk, mely szerint a világ legdrágább újonnan piacra dobott bora magyar, hogy mi ez? Kiderült.. Aztán azt néztük meg, hogy – kis túlzással – nem lenne ma kaliforniai borászat, ha nincs 1848 – ez meg hogy? Hát bizony. A tőzsdenyitásban Varga Botond üzletkötő (Equilor) segített, IT rovatunkban pedig arról beszéltünk, hogy bőven lenne mit fejlesztenie a magyar városoknak a honlapjaikon. Tóth István János, a Korrupciókutató Központ Budapest (CRCB) igazgatója mondta el, mit találtak felmérésükben.
Feliratkozás: Apple Podcasts | Spotify | TuneIn | RSS
Érdekes történetet boncolgatunk. Ilyen esetek ritkán kerülnek adásba minálunk. Van benne minden. Külföldi tulajdonos, tokaji szőlőbirtok, állami nyomulás, jogi csűrcsavar itthoni és külföldi fordulókkal. Kis látlelet napjaink Magyarországáról, azaz a Hétszőlő sztori.
Időjárás, mexikói gitárzenekar, villamosos szalvéta. Erősen indul a hét. De a név és születésnaposokra azért marad idő. Egy kevés. Meg a tőzsdei összefoglalóra is. Aztán egy érdekes történet Tokaj hegyaljáról: a Hétszőlő birtok kálváriája. Szabó M. István szabadúszó újságíró tárta fel, vele beszélgetünk. Kamatdöntés lesz az USA-ban és kiderül, mekkora volt az infláció az eurózónában. Ezekre hívja fel a figyelmet Kovács Mihály András (OTP Bank) a Heti Makrogazdasági Kitekintőben. Aztán mindennek a devizapiaci hatásait boncolgatjuk Pleschinger Gyulával (MKB Bank). Plusz kis fontpiaci elemzést is tartunk a brexitre várva…
Feliratkozás: Apple Podcasts | Spotify | TuneIn | RSS
NOPQ rovatunkban egy új tokaji közösségi borászati elképzelésről, a Kinglingről beszélgettünk. A kiskirály, vagy királyka létrehozásának céljairól, az elképzelésekről Pásztor Péter, a Tokaji Szőlő- és Bortermelési Közösségi Infrastruktúra Központ Nonprofit Kft. ügyvezetője beszélt. Aztán tőzsdét nyitottunk, majd IT rovatunkban az idei VB-t vizsgáltuk a videóbíró-vita apropóján: jó vagy rossz a technológia betörése a sportba, tönkreteheti a játékot? Erdős Márton, a PC World főszerkesztő-helyettese válaszolt.
Feliratkozás: Apple Podcasts | Spotify | TuneIn | RSS