2024. február 1, csütörtök 8-9 óra
Laborhús – Támogatott? Tűrt? Tiltott? A műhús alig két év alatt beverekedte magát a mainstreambe. Míg 2019 előtt legfeljebb a legelszántabb ökohipszterek álmodoztak egy csésze sütőtökös latte fölött arról, hogy hamarosan állatéletet nem követelő, mégis eredeti húsélményt adó hamburgerrel tömhetik magukat, ma már a Burger Kingben is lehet műhúsból készült Whoppert kapni, kézműves burgerezőt pedig szinte kínos vegán opciók nélkül működtetni. Az Aldit és a Lidlt ellepték a műhúspogácsák, vegán fasírtok és grillkolbászok. A laborhús viszont még komoly vitákat gerjeszt… A kacsától a homárig: hamarosan jön a valódi műhús, amihez nem kell állatot ölni. A műhús huszonötször károsabb lehet a környezetre, mint a marha. Eljött a laborhúsok kora: először ítélt emberi fogyasztásra alkalmasnak állati sejtekből növesztett csirkemellfilét az FDA. Traszkovics Zsolt élelmiszermérnök, élelmiszerbiztonsági szakértő,a Diatra Mérnöki Iroda Kft. ügyvezetője
ARANYKÖPÉS: Az életkor csak egy szám. Az érettség egy választás. Harry Styles, énekes, színész, tinibálvány ma 30 éves
FUTÓMŰ: Drága, de legalább rossz – Miért egyre silányabbak az új autók?
Mindenkinek van egy horror története arról, hogy egy drágán megvett új autóban 1-2 éven belül komoly és meglehetősen drága javításokat kellett végrehajtani. Miért van az, hogy miközben egyre többet kell fizetni egy új autóért, azok minősége egyre silányabb? Még a luxusmárkák esetében is. Várkonyi Gábor, autópiaci szakértő
Feliratkozás: Apple Podcasts | Spotify | TuneIn | RSS | Még több...