Egy jó csokiban a kakaóbabon van a hangsúly. Az igazi az, ha a csokoládékészítő egyenesen a termelőtől rendeli meg a kakóbabot, ő választja ki a fajtát, termőterületet, majd a beszerzés után pörköli és feldolgozza azt.
A hazai manufaktúrákról elmondható, hogy ott vannak a nemzetközi élvonalban. Legtöbbjük exportra termel ugyan, de nem elérhetetlenek a termékeik idehaza sem. Mely manufaktúrák itthon a legmenőbbek? Hol lehet a termékeikből szerezni? Mi az a bean-to-bar csoki? Mik azok a csokitúrák? Mit zsűriz az International Chocolate Awards? NOPQ gasztro rovatunkban minden a csokiról szólt. Áth-Horváth Zsókával beszélgettünk, aki az International Chocolate Awards zsűri tagja, a Harrer Csokoládék nagykövete, csokoládé-szakértő, a Tour de Zsokolat vezetője.
Feliratkozás: Apple Podcasts | Spotify | TuneIn | RSS