MIHÁLOVITS GAZDA: Növényi húshelyettesítők: hasznosak, csak nem finomak? Egyre nehezebben tartja a tempót az élelmiszeripar a Föld népességének dinamikus növekedésével, a legtöbb ember fejében a húshelyettesítő alternatívák azonban még mindig nem jelentenek valódi kulináris élményt. Az egyre jelentősebb igényt felismerve a magyar Plantcraft természetes növényi fehérjeforrások felhasználásával olyan szója-, glutén- és adalékanyag mentes termékkört fejlesztett ki, mely nem csak környezet- és egészségtudatos, de még finom is. A cég ennek köszönhetően a szegmens legjelentősebb világkiállításán elnyerte a legjobb húsalternatívának járó díjat. Hetényi Csaba, a Plantcraft társ-alapítója.
TŐZSDENYITÁS: Török Lajos, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője
HEURÉKA-ÉLMÉNY: Úgy tűnik, finisben a James Webb űrtávcsővel installálása, de azért van még miért aggódni a következő hónapokban is. Óriási magyar csillagászati eredmény a Sárneczky-üstökös, a harmadik olyan, amit magyar kutató után neveznek el. Kiss László, a Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpont főigazgatója.
Feliratkozás: Apple Podcasts | Spotify | TuneIn | RSS | Még több...