2024. december 16., hétfő 9-10 óraRészletek
Feliratkozás: Apple Podcasts | Spotify | TuneIn | RSS
Jajj, de szép a karácsonyfa, ragyog rajta a sok gyertya. Sok-sok évre és sok-sok munkára van szükség ahhoz, hogy a karácsonyi ünnep éke, a feldíszített fenyőfa előtt elénekelhessük ezt a sort. Ám ezt a legtöbben nem is sejtik, hiszen általában csak az árusoknál találkoznak a fenyőfával az ünnepek előtt. Pedig a karácsonyfa termesztés a mezőgazdaság egyik milliárdokat termelő és több száz családot eltartó ágazata. Nem könnyű kenyér ez, főként mert nagyon ki van téve az időjárás hatásainak.
Feliratkozás: Apple Podcasts | Spotify | TuneIn | RSS
Ha karácsony és Mihálovits Gazda rovat, akkor fenyőfa piac. Idén különösen aktuális, mert az árak elég szépen megnőttek tavalyhoz képest. Dr. Orlóci László (Magyar Díszkertészek Szövetsége) vezet körbe az ágazatban. Erős forgalomban esnek a magyar részvények – jelenti Ritók Lajos (Equilor Zrt.) a tőzsdenyitásban. A brexit, az Opec és az olaszok borzolják a kedélyeket. Heuréka Élmény rovatunkban a Kitchen Budapestről beszélgetünk Makrai Patrikkal és Makra Sándorral, a cég munkatársaival. Kik ők és mit csinálnak? Startup laborként hogyan illeszkednek egy multinacionális óriáscég mindennapjaiba? Milyen projektjeik futnak most?
Feliratkozás: Apple Podcasts | Spotify | TuneIn | RSS
Melyik rendelkezik nagyon karbon lábnyommal, a műfenyő vagy az igazi? Egyáltalán, hogy jött létre a műfenyő és mi köze a fogkeféhez és wc-keféhez?Részletek
Feliratkozás: Apple Podcasts | Spotify | TuneIn | RSS