2025. május 8., csütörtök 9-10 óra
IT-KALAUZ: Egyszerre optimisták, aggódnak és izgatottak a magyarok, ha AI-ról van szó. A KPMG 47 országban összesen 48 ezer irodai dolgozó megkérdezésével végezte el a KPMG Trust, Attitudes and Use of Artificial Intelligence 2025 (Bizalom, attitűdök és AI-használat) című friss kutatását a Melbourne-i Egyetemmel közösen, amely a mesterséges intelligenciával kapcsolatos közvéleményi attitűdöket vizsgálta. A kutatást itt Magyarországon most publikálta a KPMG, ez ad apropót a mai beszélgetésnek. Kórász Tamás, a KPMG Consulting üzletág társvezetője.
TŐZSDENYITÁS Buró Szilárd pénzügyi innovációs vezetővel (Equilor Zrt.).
NOPQ gasztronómiai rovat. Így változtatta meg a dánok táplálkozását a rozskenyér tíz év alatt. A kampány hatására egyre több pék kezdett teljes kiőrlésű gabonával kísérletezni, így már a fehér kenyerekbe is gyakran kerül pár százaléknyi belőle, ami máris nagy előny az egészen fehér kenyerekkel szemben. Házi kenyérsütésnél is érvényes az a szabály, hogy addig, míg a liszt húsz-harminc százalékáig megyünk, nagyobb változások nélkül lehet teljes kiőrlésűre cserélni a fehér liszt arányait egy kenyérben vagy kifliben is. Ács Bori, a Telex.hu újságírója, gasztro rovatvezető beszélgetett Kántor Endrével a szakácskönyvéről, a magyar konyháról és jelen gasztro helyzetről.
Feliratkozás: Apple Podcasts | Spotify | TuneIn | RSS