2024. október 10., csütörtök 9-10 óra
IT-KALAUZ: Rájár a rúd a Google-re. Letette az amerikai igazságügyminisztérium az illetékes bíróság elé annak a javaslatcsomagnak az első változatát, mely a Google keresőjének monopolhelyzetét hivatott feloldani. Közben a keresőóriásnak november elsejétől át kell alakítani az androidos alkalmazások disztribúciós folyamatát is. Ha fel is darabolják a Google-t, éveket kell rá várni – HWSW. Itt a vége a Play Áruház monopóliumának – HWSW. Koi Tamás, a hwsw.hu szerkesztője
EQUILOR TŐZSDENYITÁS: Buró Szilárd pénzügyi innovációs vezető
NOPQ: Világutazó, privát séf, biodinamikus és permakultúrás termelő: Tischler Petra mindig is tele volt energiával. A szekszárdi születésű séf kézilabdás sport múltja elmondása szerint sokat segített a konyhai hierarchiába, csapatjátékba illeszkedni. Petra több nyelven beszél, az angol és a francia mellett, spanyolul és japánul is elboldogul. Enni mindig is imádott, a szakma kitanulását a budapesti Nobu konyháján kezdte igazán, de dolgozott a londoni The Arts Club konyháján, majd az USA-ban a francia tulajdonú One Eleven fine dining bisztróban. A Costes Downtown sous-chefje is volt, a posztot pont akkor hagyta el, amikor az étterem Michelin-csillagot kapott. Úgy döntött, hogy a saját útját kezdi járni. Kántor Bandi vele beszélgetett, többek között arról, miért fontos a katonás konyhai hierarchia egy étteremben. Tischler Petra ma már privát séfként dolgozik, saját biodinamikus, permakultúrás kertjében termeli az alapanyagot, és ahogy hallottuk, még mindig tele van energiával. A vele folytatott teljes beszélgetést vasárnap reggel hallhatjátok a Borravaló gasztrokultúra magazinban.
Feliratkozás: Apple Podcasts | Spotify | TuneIn | RSS