2023. szeptember 14., csütörtök 8-9 óra
Kenyér a kukában – Az élelmiszerpazarlás környezetvédelmi hatásai. Az Európai Unióban 59 millió tonna élelmiszer ment pocsékba 2020-ban, aminek 53%-a a háztartásokhoz köthető. Magyarországon évente fejenként kb. 65 kg élelmiszerhulladékot termelünk a háztartásokban, amiből 25 kg elkerülhető lenne, és ami kb. 35 ezer forint megtakarítást jelentene fejenként. Legmostohábban az ételmaradékokkal, a zöldségekkel és gyümölcsökkel, valamint a pékáruval bánunk. Ha kevesebb élelmiszert pazarolnánk, azzal az élelmiszerárakat is csökkenthetnénk, nem beszélve az üvegházgáz kibocsátásról. Dr. Kis Anna, meteorológus, a földtudományok doktora (PhD), az Eötvös Loránd Tudományegyetem Meteorológiai Tanszékének tudományos munkatársa, a másfélfok.hu állandó szerzője
ARANYKÖPÉS: Ha minimum egy ember utál, akkor biztos lehetsz benne, hogy legalább egyszer kiálltál magadért.
Térey János, író, költő (1970)
FUTÓMŰ Olcsó áram Kínából: az EU védekezni akar a „tisztességtelen gyakorlatok” ellen. A hazai elektromosautó-gyártók kínai állami támogatása gondokat okoz az európai versenyben. Az EU most fel akar lépni a mesterségesen leszorított árak és a piacok torzulása ellen.
Várkonyi Gábor, autóipari szakértő
Feliratkozás: Apple Podcasts | Spotify | TuneIn | RSS