1100 fontba, vagyis átszámítva kb. 432 ezer forintba kerül a világ legdrágább hamburgere. A Glamburger névre keresztelt szendvicset egy londoni étterem séfje készítette el.
A londoni Honky Tonk étterem ínyencburgerének elkészítéséhez nagyjából 220 grammnyi Kobe marhahúst és ?a zsírtartalom kiegyenlítése miatt? (így a séf) 60 grammnyi új-zélandi vadhúst daráltak össze. A húspogácsa közepébe pedig (mi más) fekete szarvasgombás brie sajt került.
De még koránt sincs vége az exkluzív alapanyagok tobzódásának: a himalájai sóval (csakis) ízesített, salátalevélen pihenő húspogácsa tetejére iráni sáfránnyal (még szép) fűszerezett vízben főtt kanadai homár (nem holmi horvát vacak?) darabkáit halmozták.
De a vérszemet kapott séf itt sem állt meg. Az egészet juharszirupos bacon szalonna, Beluga-kaviár, hikori fából készült faszénen füstölt, aranylapokkal borított kacsatojás, majonéz, japán matcsa – porrá őrölt zöld tea -, mangós-pezsgős öntet és fehérszarvasgomba-reszelék koronázza. Hogy az egész jobban csillogjon, a hamburger buci tetejét szintén aranylapokkal borította.
A Glamburger névre keresztelt kreáció az étterem és a Groupon közösségi vásárlói oldal közös projektjeként született meg. A PR-akció keretében egy szerencsés (?) nyertes ingyen befalhat egyet a méregdrága ínyencségből, írta a The Daily Telegraph Online.
„A lehető legkiválóbb alapanyagokat kutattuk fel ennek a mesterműnek az elkészítéséhez, így a győztesnek biztosan emlékezetes vacsorában lesz része” – mondta Chris Large, az étterem séfje, akinek három hetébe telt a hamburger megalkotása.
Az 1100 fontba kerülő szendvicset hivatalosan is a világ legdrágábbjának nyilvánította a világrekordokat jegyző Record Setters.
Fontos infó, hogy a Glamburger 2618 kalóriát tartalmaz, amely több mint egy felnőtt férfi ajánlott napi energia bevitele.