A takarmány-alapanyagok és takarmányok világszinten 40-50%-os drágulása miatt itthon is jelentősen megnőtt az állattenyésztők önköltsége. EZ pedig a húsfeldolgozókra is áttevődik, végül pedig mi fizetjük ki.
Az állattenyésztésben gyakorlatilag a takarmány a legnagyobb költség. A piaci előrejelzések szerint mindez már a közeljövőben világszerte, így Magyarországon is a hús, hústermékek kiskereskedelmi fogyasztói árának emelkedéséhez és tartósan magasabb szinten maradásához fog vezetni. Ugyanis ekkora mértékű költségnövekedés nem tud eloszlani a termékpályák szereplői közt. Éder Tamás, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) élelmiszeriparért felelős országos alelnöke, a Hússzövetség és a Felelős Élelmiszergyártók Szövetségének (FÉSZ) elnöke volt a beszélgetőpartnerünk.
Videó:
Hang:
Feliratkozás: Apple Podcasts | Spotify | TuneIn | RSS