Millásreggeli - a gazdasági muppet show

  • ÉLŐ ADÁS
  • MŰSORTÁR
  • PODCAST FELIRATKOZÁS
  • VAN BARÁTUNK: RADIOCAFÉ
  • EPIC STORIES

Drágább lesz a hús, mint a leves

2021-03-01

A takarmány-alapanyagok és takarmányok világszinten  40-50%-os drágulása miatt itthon is jelentősen megnőtt az állattenyésztők önköltsége. EZ pedig a húsfeldolgozókra is áttevődik, végül pedig mi fizetjük ki.

Az állattenyésztésben gyakorlatilag a takarmány a legnagyobb költség. A piaci előrejelzések szerint mindez már a közeljövőben világszerte, így Magyarországon is a hús, hústermékek kiskereskedelmi fogyasztói árának emelkedéséhez és tartósan magasabb szinten maradásához fog vezetni. Ugyanis ekkora mértékű költségnövekedés nem tud eloszlani a termékpályák szereplői közt. Éder Tamás, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) élelmiszeriparért felelős országos alelnöke, a Hússzövetség és a Felelős Élelmiszergyártók Szövetségének (FÉSZ) elnöke volt a beszélgetőpartnerünk.

Videó:

Hang:

https://media.blubrry.com/millasreggeli/millasreggeli.hu/wp-content/uploads/2021/03/11-MIHALOVITS-GAZDA-Draga-a-takarmany_audio.mp3

Feliratkozás: Apple Podcasts | Spotify | TuneIn | RSS

Kategória: Mihálovits gazda Címkék: állattenyésztő, drágulás, hús, húsfeldolgozó, infláció, takarmány, takarmány-alapanyag

  • MÉDIAAJÁNLAT
  • FELTÉTELEK
  • ADATVÉDELEM
  • ÁSZF
  • IMPRESSZUM
  • KAPCSOLAT
  • STÁB
  • GALÉRIA

Copyright © 2025 · Millásreggeli - minden jog fenntartva!