A Tripadvisor összeállította a turisztikai szempontból legvonzóbb városokat. Na de hogyan lehet ezekbe eljutni? Ács kolléga erre ad tippeket fapados rovatában. Medveczky Márton (Equilor) orosz jegybanki kamatdöntéssel kezd, majd elmagyarázza a tegnapi brutális tőzsdei forgalom okát. Magyar és határon túli magyar cégeknek rendezte a Kárpátexpot a Magyar Nemzeti Kereskedőház. Miért? Oláh Zsanett vezérigazgató felel. Szabolcs Péter (AMUREX GM Kft.) résztvevőként osztja meg tapasztalatait.

 

Bejön-e a CRM egy kkv-nek? Otti Csaba (Login Autonom) osztja meg tapasztalatait ezügyben. Után mikor a fém a fémhez csapódik, avagy hagyományőrző találkozó van a hétvégén. Bányai Ádám szervezővel beszélgetünk. Ki fut? Miért fut? Hol fut? Mit eszik? Van-e futósztárunk? Pásztor Máté (Runner’s World) a kérdések pergőtüzében.

 

Ács műsorvezető úr neve napja van és optimista péntek. Ünnepelünk. Tőzsdenyitás és lapszemle azért ilyenkor is van. Piacra kerülhetnek nyáron a CEZ Mol részvényei, amelyeket aztán nyolcadolnak ősszel. Mi lesz ebből? Pletser Tamás (Erste Befektetési Zrt.) dekódolja. Márvány Zsolt (CIB Bank) bajban van, alig van értékelhető makrogazdasági esemény. Kuti Ákos (MKB Bank) devizapiaci rovatunkban a mozdulatlan euró-forint árfolyamról és a font kilátásairól.

 

Vasárnapi program a családdal, “Sunday brunch”. Hogyan lehet kellemesen ebédelni, lekötni a gyereket, lazulni, gasztronómiai élményeket szerezni vasárnap délben? Dőry Gábor, a Corinthia Hotel Budapest kommunikációs igazgatója mondja el, hogy mit nyújt ez a fajta kikapcsolódás. Medveczky Márton szenior elemző elemezte a tőzsdék első félórai kereskedését, ebből kiderült, hogy gigantikus forgalom mellett kereskednek az OTP papírjaival. Habók Lilla, a hwsw.hu munkatársa segítségével beletúrtunk az informatikusok – elsősorban a programozók – zsebébe. Megvizsgáltuk mennyit keresnek, milyen lehetőségei vannak a pályamódosítóknak, akik ezen a területen folytatnák karrierjüket.

 

A Mercedes letaszította a BMW-t a trónról. Várkonyi Gábor, állandó szakértőnk világította meg a helycsere hátterét a “futómű” rovatunkban. Ez azért is izgalmas, mert 2005 előtt évtizedekig folyamatosan a Mercedes vezetett, utána tudta csak megszorítani a BMW. Az új Opel Insigniáról is esett pár szó. Gábor Németországban ismerkedett az új modellel. Baráth Tibor, az Erste Befektetési Zrt. vezető üzletkötője a “Nemzetközi részvénymustrában” a Daimlerrről, Facebookról és BASF-ről hozott híreket.

 

Emőkék ünnepelnek ma, 2007 óta a magyar-lengyel barátság napja a mai. Kuroszaváról is megemlékeztünk, meg az előző napi tőzsdei kereskedésről. Lapszemle után Berceli Balázst, az időkép.hu meteorológusát hívtuk, hogy jobban megismerjük a munkájukat, ugyanis a meteorológusoknak is világnapja van ma. Kababik József, az Erste Befektetési Zrt. üzletkötője segítségével a hazai tőzsdén forgó és osztalékot fizető részvényeket vettük számba.

 

Még pár szó a Questráról. A gyanús befektetéseket kínáló cég a Zöld-foki szigetekre van bejegyezve. Ács kolléga azonnal utánajárt, hogy lehet oda olcsón eljutni. Kovács Bálint (Equilor) segítette ma az eligazodást a tőzsdenyitás ártengerében. A Zöld Iránytűbe Sarkadi kolléga érdekes riportot hozott. Bíró Péter a valyogvakolat.hu tulajdonosa, az ÖKO HOME Expo házigazdája volt a beszélgetőpartnere, akivel környezetbarát építőanyagokokról beszélgetett.

 

Az itthon rossz emlékeket időző Questra nevű befektetési őrület főleg Oroszországban hódít, de hazánkban is felütötte már a fejét. Huszák Dániellel, a portfolio.hu elemzőjével beszéljük meg a részleteket mielőtt páran megint bajba kerülnének. Vállalatok figyelem! Így tartsd karban a földgáznyomás szabályozód! Milliós tétel lehet, ha kipurcan, karbantartással ez megelőzhető.
Cégenergia rovatunkban Stekkelpach Péter, az ELMŰ-ÉMÁSZ keleti értékesítési régió csoportvezetője hívja fel a céges felhasználók figyelmét ennek a berendezésnek a karbantartására.

 

AZ ENSZ 1993-ban március 22-ét jelölte ki a Víz Világnapja dátumaként. Előző napi tőzsdeinfók,lapszemle. Nem mi fizetünk, nekünk fizetnek a magyar államkötvényekért! A legutóbbi állampapír aukción kialakult negatív hozamról kérdeztük Németh Dávidot, a K&H Bank vezető elemzőjét. A NAV legújabb találmánya az adótraffipax. Mi ez? Kiket érint? Dr. H. Nagy Dániel, a Mazars senior adómenedzsere tárja elénk a részleteket. Minden szabályt felrúgott a dollár és a forint. Kolba Miklós, az ING Bank devizaguruja ad magyarázatot a látszólag indokolatlanul gyengűlő dollárra és a szintén talányos fointerősödésre.

 

RyanAir WizzAir üzleti csatározás várható, ami olcsó repülőjegyeket hozhat. E témát boncolgatja fapados rovatában Ács kolléga. Német jegybankár jöhet az EKB élére. 2019-től jöhet a kamatemelés. Legkésőbb. A tőzsde enyhe korrekcióval kezd. Medveczky Márton (Equilor) jelentkezik. Aztán újabb kör fapados rovatunkból. Ács kolléga kedves városkájával.