Oszkó Péter kockázatitőke befektető, egykori pénzügyminiszter járt nálunk a stúdióban, “Heuréka élmény” rovatunk vendége volt.

 

oszko-peter

Szó volt a “fintech” iparágról, startupokról, befektetésről és persze a jövőről. Hogyan fizetünk most és a jövőben? Milyen lesz a  bankolás? Egyáltalán, kiknek a kezében összpontosulnak majd ezek a technikai újítások? Milyen szerepet kapnak ebben Magyarország és a hazai fintech cégek?

 

Szerdai adásunkban Fehér Gyulát, a uStream alapítóját láttuk vendégül. Nemrég bombaként robbant a hír, hogy az IBM felvásárolta a legismertebb magyar startupok egyikét, a pletykák szerint eddig a hazai szcénán nem tapasztalt összegért, 130 millió dollárért. Erről is faggattuk Gyulát, aki beszélt még arról, mi vezetett az üzlet megkötéséig, hogyan tervezi a jövőt és milyen lábakon áll a magyar startup világ.

Fehér Gyula, a uStream alapítója - Millásreggeli

A beszélgetést itt meghallgatható:

Az évek óta legkeresettebb kombik a második helyre szorultak a népszerűségi listán, helyette a max. 69 kW (92 lóerős) teljesítményű, ferde hátú, benzinüzemű autók voltak a legkeresettebb használt autók az AAA AUTO magyarországi ügyfélkörében 2015-ben.

A Huawei fogyasztói üzletága 86 százalékkal növelte forgalmát tavaly Magyarországon – jelentette be a Huawei legújabb okostelefon csúcsmodelljének magyarországi bemutatója alkalmából Seth Wang, a Huawei Technologies Hungary Kft. üzletág vezetője.

Tizenkilenc előállítótól harminchárom különböző terméket vizsgáltak meg a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei, tizenegy esetben indult hatósági eljárás.

Mintegy nyolc százalékkal nőtt az angol easyJet diszkont légitársaság utasforgalma a december 31-ével zárult pénzügyi negyedévében, de a párizsi és az egyiptomi terrorcselekmények miatt az egy székre jutó árbevétel 0,1 százalékkal mérséklődött az előző év azonos időszakához viszonyítva.

Tavasszal kezdi meg a tárgyalásokat a potenciális vevőkkel a Mondelez International csoporthoz tartozó Győri Keksz Kft. a Negro és vele együtt az azt gyártó győri bázis eladásának ügyében – közölte a két társaság.