Az amerikai jegybank szerint az amerikai gazdaság teljesítménye szerény, mérsékelten nő és a kilátások is vegyesek. Ezt a Fed szerdán kiadott szubjektív gazdasági helyzetjelentése, a Bézs Könyv tartalmazza.

Tőzsdemanipuláció gyanúja miatt több embert őrizetbe vettek Kínában, köztük a tőzsdefelügyelet egyik vezetőjét, egy nagy brókerház négy vezetőjét, valamint egy jó hírű gazdasági lap újságíróját.

Mégpedig úgy, hogy a Google hozott létre Alphabet néven új holding vállalatot. Ez egyfelől továbbra is Google néven foglalja magába a cég eddigi tevékenységének alapját jelentő keresőmotor-, reklám- és térképegységet, valamint az Androidot és a YouTube-ot, másfelől pedig a többi leányvállalatot.

A babakötvényekből eddig 17 milliárd forintnyit vásároltak a megtakarítók, emellett 800 milliárd forint lakossági állampapír és egymilliárdnyi euró kötvény van a magánbefektetők birtokában.

Legalábbis befektetési szempontból – a Bloomberg szerint Kínánál és a többi BRICS-tagországnál is jobb befektetésnek ígérkezik az oroszországi tőzsde.

Görögországon kívül kevés erőteljes változást hoz majd a görög népszavazás – vélik a Fidelity Worldwide Investment elemzői. A szakértők szerint a befektetőknek érdemesebb a FED-döntésre figyelniük, mivel a jelenlegi helyzetben valószínűtlennek tűnik a szeptemberi kamatemelés. A piaci szereplők ráadásul már számítanak egy ideje a görög válságra.

Csaknem 32 ezer ügyfél kárrendezési igényét regisztrálta eddig a Befektető-védelmi Alap (Beva) és a Quaestor Károsultak Kárrendezési Alapja (QA), a kifizetések összegéről a jogosultságok ellenőrzését követően értesítik majd azokat, akiknek a törvény szerint kárrendezés jár.

Leminősítette Görögország eddig is mélyen spekulatív – vagyis messze nem befektetési ajánlású – államadós-besorolását a Standard & Poor’s, elsősorban arra hivatkozva, hogy a görög kormány a jelek szerint a nyugdíjak folyósítását és az egyéb hazai fizetési kötelezettségek teljesítését a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) szembeni adósság törlesztése elé sorolja.

A Verizon Communications Inc. bejelentette, hogy 4,4 milliárd dollárért felvásárolja az AOL digitális tartalom-, termék- és szolgáltatásközvetítő tömegkommunikációs céget, így az Egyesült Államok legnagyobb vezeték nélküli szolgáltatója lesz, egyúttal a webes és a mobiltelefonos videószolgáltatások terén is átveszi a vezető helyet.